Att inreda med lite grönt är skönt. Här är några vackra och lättskötta växter som kan skapa en mer levande känsla i hemmet.

Expressens inredningssajt Leva&Bo listar sina favoritväxter att ha i hemmet. Här är de fem bästa.

Zebrasköld

Med sin unika stjälk och vackra blad är Zebraskölden perfekt för hemmet. Varför inte imponera på dina vänner och bekanta med ett vackert exemplar på en hög och fin piedestal? Placera på en ljus plats i hemmet – men inte direkt i solen.

Foto: David J. Stand/Wikimedia Commons

Ormbunke

Den klassiska Ormbunken behöver ingen vidare introduktion. Den här vackra och frodiga växten är såväl lättskött som tålig. Placera en bit in i rummet, och spraya med vatten regelbundet, skriver Leva&Bo.

Begonia

Den här klassiska folkhemsblomman är på väg tillbaka! Begonier finns i en uppsjö av vackra varianter, som alla är relativt lättskötta. Det räcker att spraya med vatten då och då för att växten ska hålla fukten, och vattna mer sällan.

Foto: BotBln/Wikimedia Commons

Paraplyaralia

Det här kortvuxna ”trädet” skapar direkt en mer ombonad och hemtrevlig känsla. Paraplyaralia mår bra i såväl ljus som skugga, och behövs inte vattnas särskilt ofta.

Foto: Chrizz/Wikimedia Commons

Fönsterfikus

Den här växten, med sin karaktäristiska blad, passar perfekt i hemmet. Den är lättskött, och kan växa sig riktigt stor. En ståtlig fikus gör mycket för myskänslan i ett rum.

Klicka här för att se hela listan.