20-talet är här och det är dags att sätta standarden för nyårslöften för det nya årtiondet. Vi kan tipsa om både världsherravälde och att tillbe babyloniska gudar.

De gamla babylonierna sägs ha uppfunnit traditionen med nyårslöften. På den tiden lovade de sina gudar att lämna tillbaka sådant de lånat och att betala av sina skulder. Annars kunde gudarna straffa dem, skriver History.com.

De gamla babylonierna visste att gudarna blev arga om man inte höll nyårslöftet. (Foto: Mariusz Matuszewski/Pixabay)

Det brukar i den moderna tiden heta att man ska gå ner i vikt, sluta röka eller ta en vit månad. Men folk kan vara väldigt påhittiga när det gäller nyårslöften.

Vill man minnas sin barndom eller kanske sina barns barndom tipsar sajten Make Use Of om att man kan kolla in alla avsnitt med Power Rangers. Självklart går det bra med vilken tv-serie från barndomen som helst.

Samma sajt tipsar även om det märkliga nyårslöftet att stoppa folk som ”flossdansar”, helt enkelt för att det kan vara irriterande. Eller varför inte bara bestämma sig för att styra hela världen inom loppet av tolv månader.

Ett nyårslöfte kan vara världsherravälde. (Beh White/Unsplash)

Men det bästa tipset är kanske ändå att kolla upp fakta innan man delar information på nätet.

The Real Buzz tipsar om två väldigt olika sätt att göra världen till en bättre plats. Antingen kan man skaffa en ny vän varje månad eller sätta ett världsrekord i något.

Att sätta ett världsrekord kan väl gå att hinna med på tolv månader? (Foto: Braden Collum/Unsplash)

Ska det avges nyårslöften bör det lovas något unikt – oavsett om man tillber en babylonisk gud eller stoppar någon som flossar.