Januari är till ända, och februari kommer att rusa förbi. Våren är snart här – och med den kommer nya accessoarer, som kan lyfta en outfit från bra till bäst.

Baaam.se har listat vilka trender de spår kommer att dominera accessoarmarknaden under 2020.

Stora kedjor

Se till att komplettera din luftiga vårstil med en lite tjockare kedja i guld eller silver – eller varför inte utmana dig själv med en någon mer ovanlig färg? Den nya smyckestrenden funkar lika bra runt halsen som handleden.

Foto: Isi Parente/Unsplash

Stora väskor

Det våras för väskor i storlek large och uppåt. Maxiväskan har använts flitigt på vinterns modevisningar, och Baaam tror den är här för att stanna. Även den nya så kallade ”hinkväskan” är trendig just nu, och kommer säkerligen bli ett vanligt inslag i många vår- och sommaroutfits (se bilden högst upp).

Platåsandaler

Vill du vara på god fot med världens trendgurus är det sandaler med stora, tjocka sulor du ska ha i vår. Den här skotrenden funkar lika bra till jeans som till klänning, tipsar Baaam.

Foto: Irene Kredenets/Unsplash

Fyrkantig tåbox

När du är ute och ränner i skoaffärerna ska du komma ihåg den här trenden. Såväl boots som stövlar och finskor har gjort slut med den spetsiga tån. Numera är det trendigt med en mer fyrkantig tåbox.

Detaljer i strå

Modeskaparna släpper in naturen. Detaljer och väskor i strå är trendigt igen, så se till att gräva i garderoben efter någon gammal klenod från innan millenieskiftet.

Blombroschen

Flera modehus har tagit tillbaka den klassiska accessoaren, skriver Baaam. En blombrosch i till exempel rött eller svart kan lyfta flärden hos vilken outfit som helst.