Innovationer och nya uppfinningar i all ära, men faktum är att de stora framstegen ofta handlar om hur vi kan använda det vi redan har. För JUST WOOD är framtiden gjord av trä.

Trägalen civilingenjör

Stina Gunnarssons stora passion för trä och träslag tog form redan under lågstadiets slöjdtimmar. Intresset är med henne än idag, som utbildad civilingenjör i design och träteknik och grundare av företaget JUST WOOD.

Resan har varit lång – från att slöjda smörknivar och sandpappra skärbrädor till att idag skapa laserskurna träsmycken och plagg i träfiber.

Gammal tradition möter modern teknologi

Idén bakom JUST WOOD är att utgå från trä som enda råvara och genom både traditionellt hantverk samt avancerad teknologi skapa produkter för en hållbar vardag.

just-wood-ringar2
(Foto: JUST WOOD)
just-wood-halsband
(Foto: JUST WOOD)

Att hitta hållbara alternativ till dagens miljöbovar är en stor utmaning men JUST WOOD ligger i framkant med avancerad fingertoppskänsla och design som gör det enkelt att välja rätt.

Ändlösa variationer

Tack vare träslagens mångsidiga egenskaper går det att producera allt från kläder och smycken till tvålar och väskor – med ett enda material som grund.

Det finns en rad anledningar till att välja trä. Förutom att det är vackert, lättskött och starkt är det även skonsamt för miljön. Här i Sverige är det ett lättillgängligt, förnybart material och i takt med att träfiber tar sig in i textilindustrin kan även massproduktionen bli mer hållbar.

Träbeklädd från topp till tå

Utöver elegant design och funktionella produkter vill JUST WOOD utbilda och informera om trä i alla dess former. Det forskas mycket kring området och det är spännande att se hur träindustrin kommer att utvecklas i framtiden.

Dressa dig från topp till tå i örhängen i träkol, halsband i näver, kuvertväska i kork och mössa i träfibermaterialet tencel. Upptäck en ny värld av hållbart mode och klimatsmarta produkter att använda varje dag.

I mars finns JUST WOOD med oss i The Lobby så att du kan shoppa dina favoriter och lära dig mer om framtidsmaterialet trä.

Välkommen in till The Lobby på Regeringsgatan 61 i Stockholm.

JUST WOOD

just-wood-skor
(Foto: JUST WOOD)
just-wood-skor
(Foto: JUST WOOD)
just-wood-underklader
(Foto: JUST WOOD)