Huvudbonader är kanske inte det första du letar efter när våren står för dörren – solglasögon och sneakers kommer förmodligen först. Men faktum är att en snygg sommarhatt är en investering för dig med huvudet på skaft.

Hatten är vårens hetaste trend och en stilsäker accessoar som kan lyfta hela din look. Utöver att sprida ett elegant uttryck kan en huvudbonad faktiskt fylla en praktisk funktion, genom att värma frusna öron eller skydda pannan mot sol.

När det kommer till huvudbonader gäller det att hitta sin egen favorit bland alla varianter och färger som finns. I MOOD District hittar du mängder av alternativ som kan falla dig i smaken och gör dig redo för våren.  

Fiskehatten

En fiskehatt från Urban Outfitters är helrätt i vår och skyddar håret mot duggregn såväl som solsken. Bland modellerna hittar du både bomull och manchester, i allt från randigt utförande till leopardmönster.

Kombinera din bucket hat med ett par slitna jeans, en vit t-shirt i oversize och en beige trenchcoat för maximal effekt.

Foto: Urban Outfitters

Beaniemössan

Smygstarta säsongen för uteserveringarna med en beanie som håller dig varm medan värmen är på intåg. Hos Scotch & Soda i MOOD Stockholm hittar du en finstickad variant i en härlig grön kulör som passar både honom och henne.

Foto: Scotch & Soda

Kepsen

En klassisk keps går aldrig ur tiden, särskilt inte när den kommer från det svenska Peak Performance som du hittar hos Sthlm Blvd. Den retroinspirerade fyrpanelskepsen är dessutom hållbart tillverkad av 100 procent Better Cotton Initiative-certifierad bomull och sitter som en smäck – både på väg till gymmet och under morgonpromenaden.

Foto: Sthlm Blvd/Peak Performance

Panamahatten

För en bohemisk känsla är panamahatten det självklara valet och även om den för tankarna till sol och strand, går den att sporta i stan. Kombinera med ett par jeans och en välsittande skjorta och välkomna våren med öppna armar. Här är en svart variant från Urban Outfitters.

Foto: Urban Outfitters