Man brukar säga att det är klänningen som gör bröllopet, och då vill vi gärna hävda att det är accessoarerna som gör klänningen.

Maffiga juveler, diskreta smycken eller ingenting alls – valet är självklart upp till dig. Även om det inte finns några regler kan det vara upplyftande att inspireras och ta del av handfasta tips inför den stora dagen.

I valet av smycken på sin bröllopsdag är det såklart viktigt att utgå från sin personliga smak, men också sin klänning. Vill du framhäva klänningen gör du i bäst i att välja lågmälda smycken som inte stjäl för mycket fokus. En avskalad klänning däremot, passar utmärkt att ackompanjera med ett stort smycke runt halsen eller glimrande örhängen.

I MOOD District hittar du garanterat något som både speglar din personlighet och passar till din klänning. Här är redaktionens handplockade favoriter:

Erfaren juvelerare

Hos Berggrens Juveler på Regeringsgatan 54 hittar du allt från förlovningsringar till manschettknappar. Du kan även välja och vraka bland örhängen i alla dess färger och former – som passar ypperligt till bröllopsdagen.

Foto: Berggrens Juveler

Ett par klassiska briljantslipade diamantörhängen gifter sig fint med resten av din ekipering medan dessa diamantörhängen med rubiner i kärlekens färg gärna stjäl uppmärksamheten.

Med lång erfarenhet inom branschen hjälper juvelerarna även till med omarbetning av smycken så att du kan göra ditt ”något gammalt” till ”något nytt”.

Handplockade skatter

Fortsätter du vidare in i MOOD Gallerian hittar du MOOD Details – ett välvalt sortiment av smycken och accessoarer för både vardag och fest. Här samlas nya, trendiga varumärken som Blue Billie, men även välkända storspelare såsom Dior och Dyrberg Kern.

Foto: Blue Billie

Upptäck den svenska designern Caroline Svedboms skapelser med skimrande Swarovskikristaller som badar i färgstarka kulörer och årets nyheter från Sophie by Sophie, som satsar på klassiska juveler med en twist.

Låt ett feminint och modernt smycke från Blue Billie bli ditt ”något blått”. Utforska silverarmband, guldhalsband och pärlörhängen i barockstil som gör att du känner dig kvinnligare och elegantare än någonsin, dagen till ära.