Vackra smycken är så mycket mer än elegant design. Möt fyra banbrytare som skapar för förändring och berättar historier genom sina accessoarer.

En värdefull berättelse

Stundtals är vi människor endast en samling vilsna själar som vandrar runt på en alldeles för stor planet med mängder av beslut att fatta varje dag. Vi, precis som alla modemärken, är pågående berättelser som väntar på att växa och ta form.

Talande accessoarer och smycken som bär på en historia är ett hett område inom modevärlden och ett måste för dig som vill hänga med i årets trender. En ökad medvetenhet inspirerar företag till att göra gott samtidigt som de erbjuder färgstarka produkter.

Mötesplatsen för den medvetne

Känner du dig vilsen i modedjungeln och överväldigad av utbudet är The Lobby stället att rikta stegen mot. Under våren samlas hållbara varumärken under ett och samma tak för att göra det enkelt för dig att välja rätt.

Bland varumärken som FAISE, Refo, JUST WOOD och MOD Stockholm är berättelsen bakom kreationerna minst lika viktig som design och form. I The Lobby bemästras färdigheten att kombinera estetik med etik och erbjuda fantastiska skapelser att bära livet ut.

Förutom att komma hem med nya favoriter i påsen efter en shoppingrunda på stan, är de tillhörande historierna minst lika värdefulla. Sagan om plagget eller smycket blir en del av dig och något att bära med sig varje dag.

mod-stockholm-yogamatta
(Foto: MOD Stockholm)
just-wood-ringar
(Foto: JUST WOOD)

Fyra framtidskämpar

Här är fyra varumärken för dig som är på jakt efter berikande accessoarer och sagoberättande smycken:

Ansiktsprydda ringar för gemenskap

Det nystartade UF-företaget FAISE är grundat av fyra gymnasielever som vill  bidra till ett mer inkluderande samhälle genom att skapa ringar prydda av två viktiga ansikten.

Biniam och Somaye är två ungdomar som funnit tryggheten i Sverige när de varit tvungna att lämna sina hemländer. Deras ansikten är graverade på FAISE:s ringar och ungdomarnas historia är förevigad.

Köpa din välgörenhetsring i The Lobby och bidra till ett samhälle av gemenskap och välkomnande.

Nytt liv åt gamla prylar

Refo och grundaren Liselott Norén strävar efter ett samhälle där resurser tas tillvara på och slösandet avtar. Förutom att ge nytt liv åt gamla prylar, arbetar Refo som en social innovation och bidrar till ett bättre samhälle för alla.

Fokus ligger på remake och återbruk när cykelslangar, datortangenter och spelbrickor förvandlas till smycken. Samtidigt arrangeras workshops och utbildningar som bidrar till integration och en plats i samhället.

Upptäck Refo i The Lobby och låt dina smycken bidra till en ljusare framtid.

Det värdefulla virket

Vilse i skogen bland materialval och hållbara alternativ? Hos JUST WOOD är framtiden fylld av trä i alla dess former och är det självklara valet för både smycken och kläder.

Idén bakom JUST WOOD är att utgå från trä som enda råvara och erbjuda produkter för en hållbar vardag. Varför inte införskaffa ett par örhängen i träkol eller en väska i kork? Miljövänligt, vackert och oväntat.

Modiga visioner och naturmaterial

Hos MOD Stockholm kommer accessoarerna med en tvist – klockorna är gjorda av bambu och till yogamattorna används kork. Visionen om hållbar design möter naturvänliga material och resultatet blir kraftfullt.

Accessoarerna är menade att hålla livet ut, tack vare sin avskalade design och sina omsorgsfullt valda material. MOD Stockholm hyllar vår jord, tidlös design och det värdefulla civilkuraget som kan rädda vår framtid.

FAISE

Refo

JUST WOOD

MOD Stockholm

just-wood-co2
(Foto: JUST WOOD)
mod-stockholm-solglasogon
(Foto: MOD Stockholm)
mod-stockholm-klocka
(Foto: MOD Stockholm)

 

 

 

 

 

 

 

 

refo-woman
(Foto: Refo)

 

faise-ringar
(Foto: FAISE)
accessoarer-bild
(Foto: Unsplash/Oliver Guillard)