Trots att vi är ett litet land i norr är våra kreativa skapelser kända över hela världen – allt från revolutionerande innovationer till förstklassig design. Här är våra svenska favoriter som gör din outfit fulländad.

Vad har Myrqvist, Nilson Shoes och Daniel Wellington gemensamt? Förutom att de huserar under samma tak i MOOD Stockholm är alla tre grundade i Sverige och är därmed en viktig del av den svenska modevärlden.

Hyllad svensk design

2016 kom Myrqvist till jorden och har på fyra år redan hyllats av GQ Magazine, Dagens Industri, King och Café för sina skor till överkomliga priser utan att tumma på kvaliteten. Gör dina fötter en tjänst, och låt dem glida in i ett par skor som andas svensk, stilsäker design.

Skomode för alla

I liknande fotspår går Nilson Shoes, med samma vision om att erbjuda dina fötter stilsäker komfort. Redan 1955 föddes idén om att ta över norden med ett sko-imperium och NilsonGroup tog form i i orten Åskloster utanför Varberg.

Foto: Nilson Shoes

Nilson Shoes håller sig ständigt uppdaterade om trender, och erbjuder färskt sko-mode från stora varumärken. Samtidigt har de tidlösa och klassiska modellerna en självklar plats på skohyllan hos Nilson Shoes, så att du garanterat kan hitta något som faller dig i smaken.

Välkänd klockdesign

Ytterligare en svensk stolthet är klockmärket som sedan 2011 sålt över 9 miljoner klockor och tagit världen med storm – Daniel Wellington. Företaget som först startade som en webshop har nu blivit ett av världens snabbast växande klockföretag.

Foto: Unsplash/James Healy

En klocka från Daniel Wellington är minimalistisk, detaljrik och praktisk på samma gång. De ändlösa modellerna kommer med utbytbara band, så att du kan anpassa din klocka efter tillfälle och stil.

Besök MOOD Stockholm för att ta del av äkta svensk modehistoria samtidigt som du adderar smakfull design till din garderob.