Hör du till den där slarviga skaran människor som tappar mobilen regelbundet? ”Jag har alltid otur”, brukar det heta. Här är de tuffaste skalen som skyddar din dyra smartphone.  

Kanske är du inte alls slarvig, utan bara har ett arbete eller hobby som innebär risker för mobilen. Vi har samlat de bästa mobilskalen för iPhone, Samsung och Huawei.

iPhone

Otterbox Defender, pris 499 på Otterbox.se. Det här skalet har extra skydd – överallt. Inte en chans att din dyra nya iPhone 11 eller 11 Pro skadas. Finns även för Samsung Galaxy S10 och Note.

Foto: Skärmdump/Otterbox.

Samsung

Temdan Galaxy Note 10, pris 20 euro på tyska Amazon.de (skeppar till Sverige). Det här skalet är extra tjockt för att ta emot stötar från fall, och kapslar in hela din Note 10, enligt M3.

Foto: Temdan/Amazon.

Armor Series Hybrid Galaxy S10, pris 84 kronor på MyTrendyPhone. Det här hybridskalet består av två lager för att absorbera stötar, skriver PC för Alla. På baksidan finns dessutom ett integrerat stativ för till exempel filmvisning eller videosamtal.

Foto: Skärmdump, MyTrendyPhone.

 

Huawei

Saii Borstad Huawei Mate 20 Pro, 96 kronor på MyTrendyPhone. Det här skalet är gjort i hållbart tpu-material med integrerat karbonmönster. Både tjusigt och praktiskt för den som kör med Huawei, menar M3.

Foto: Skärmdump/Saii

I dag är de allra flesta mobiler långtifrån billiga – och om du redan spenderat många tusenlappar på en ny telefon kan ett skal för några extra kronor vara en billig försäkring.

Annars riskerar du stå där med sprucken skärm efter att ha försökt springa till bussen.

(Foto: Ali Abdul Rahman/Unsplash)