Att leva mer hållbart innebär inte att du ska leva som på stenåldern. Istället handlar det om att vända sig till rätt modekreatörer som värnar om både design och klimat vid produktion. Förvirrad i hållbarhetsträsket? Lugn, vi hjälper dig.

Ett nytt fenomen

Hållbarhet är ett brett begrepp – eller ett fenomen – som hamnat på mångas läppar under de senaste åren. I grund och botten handlar det om att kunna tillfredsställa dagens behov utan att äventyra kommande generationers levnadsvanor.

Att agera hållbart kan handla om att tänka igenom sina val en ytterligare gång, dra ner på konsumtionen eller att äta mindre kött. Genom att göra små justeringar i vardagen kan vi tillsammans garantera en ljusare framtid för kommande generationer.

Hållbarhet är det nya svarta

Miljömedvetet mode kan låta både främmande och otänkbart, men tack vare dagens innovativa kreatörer och designers är allt möjligt. Att strypa all konsumtion och lägga modeintresset på hyllan däremot, låter totalt omöjligt.

Vi på The Lobby-redaktionen tror inte på radikala livsförändringar eller helomvändningar – istället vill vi lyfta aktörer som helhjärtat arbetar med hållbarhet, för att sedan samla dem på ett ställe och därmed göra det enkelt för dig att göra medvetna val.

Hos Miroux och Saint Rochés är hållbarhetstänket närvarande genom alla delar av värdekedjan och är en viktig punkt som utmärker dem från andra aktörer inom branschen. Deras produkter uppfyller kraven för både design och miljö – det bästa av två världar.

Modeskapare och entreprenörer

Bakom Miroux står en familj av entreprenörer från Västkusten med ett passionerat intresse för mode och design. I kombination med lång erfarenhet inom IT och HR föddes ett varumärke som värderar stilsäkerhet och miljömedvetenhet med visionen om att effektivisera en stressfylld vardag.

Miroux erbjuder en mängd olika handväskor som passar de flesta tillfällen. Med sparsamt behandlat italienskt läder i högsta kvalitet får varje väska en unik karaktär som växer fram över tid. Resultatet blir en handväska som med lite kärlek och omsorg håller livet ut.

Foto: Miroux
Foto: Miroux

Accessoarer för den moderna kvinnan

Visionen är att nå ut till den moderna kvinnan och erbjuda väskor i alla dess former som ett resultat av ansvarsfull produktion och val som inte sliter på planeten. Exempelvis används endast kalvläder av högsta kvalitet från handplockade leverantörer från den italienska landsbygden och en produktion som sker så nära naturen som möjligt.

Klicka här för att hitta din favorit bland Miroux handväskor eller besök The Lobby på Regeringsgatan 61 i Stockholm.

Brillor med hållbarhet i kikaren

Ytterligare en aktör som lägger stor vikt vid hållbarhet är det nyetablerade solglasögonmärket Saint Rochés som utmanar sina konkurrenter på flera plan – både designmässigt och ur ett miljöperspektiv.

Materialen är valda med stor omsorg i syfte att garantera förstklassig design såväl som minimalt klimatavtryck vid produktion. Saint Rochés använder material av hög kvalitet i alla aspekter och i alla delar av produktionen. De uppfyller dessutom alla utsatta krav som säkerställer en hållbar tillverkning.

Foto: Saint Rochés

Moderna klassiker som består

Saint Rochés kan beskrivas med tre storslagna ord: Tidlöst, elegant och varaktigt. Ett par solglasögon är en investering som ska skydda dina ögon mot solen och addera den extra touchen till din look – helst under en hel livstid.

Ett färglöst plagg kan väckas till liv om det stylas rätt och genom att låta ett par solglasögon från Saint Rochés vila under pannan får du hjälp på traven. Hitta sommarens – och livets – solglasögon genom att klicka här.

Foto: Saint Rochés