Det säger Mats Porle, grundare för Livelo. Hans bolag har precis lanserat sin första produkt – en cykel som ingen annan.

Mats Porle grundade Livelo 2012. Efter 15 år i finansbranschen blev ett karriärbyte något kul och utmanande, och idén till sitt företag växte fram när Mats försökte ställa bilen och klara av vardagens bestyr med cykel. Det började med att han köpte en dansk trehjuling.

”Att kunna cykla med barn till förskolan, fortsätta till jobbet och därefter kunna använda cykeln för handling och nästan all annan transportering och helt slippa använda bil gjorde mig verkligen upprymd”, säger Mats.

Cykeln han hade köpt levde dock inte upp till Mats högt ställda förväntningar, och med det föddes idén till att starta ett eget företag som skulle utveckla den bästa och smartaste familjecykeln.

livelo-natt
Foto: Livelo

Man märker att Mats Porle är säker på sin sak; cykeln är ett fordon för framtiden, och ”alla vinner på att fler använder sig av cykel istället för bil”, menar han. 

Säkerhet, komfort och funktionalitet har varit nyckelord i utvecklingen av Livelos första cykel med det passande namnet Livelo #1. Mats tror att Livelo #1 kan passa in i många familjers vardag, och då talar han ju faktiskt av egen erfarenhet.

”Självklart har jag och min familj stått modell och våra behov i fokus under utvecklingen av Livelo. De flesta av våra kunder bor i stan eller i närförort, har ett eller två barn och har insett hur mycket tid och pengar som går åt till att ha egen bil. Körsträckorna som tillryggaläggs i vardagen är ofta korta och klaras enklast och snabbast av med cykel, men det krävs mer lastutrymme än vad en vanlig cykel kan erbjuda”, förklarar han.

Med hösten som nu smugit sig på, och den stundande svenska vintern, kan det vara många som drar sig för att cykelpendla – men Mats menar att det går alldeles utmärkt, då Livelon gör sig mycket bra som vintercykel.

Med två framhjul undviker du en vurpa om du kanar iväg på en isfläck, och med dubbdäck på kan den inbyggda elmotorn göra processen kort med vilken isig cykelväg eller gata som helst.

Foto: Livelo

”Och barnen som sitter i korgen är dom stora vinnarna. Med nedrullat vind/regnskydd och en skön filt eller pläd över benen sitter dom på första parkett på sin färd genom vinterlandskapet.”

Nu finns Livelo hos The Lobby på Regeringsgatan 61 i Stockholm. Se till att svänga förbi för en provtur!