Elcykeln är i ropet – men Mats Porle var där långt innan det var coolt. Så här skapade han sitt bolag Livelo Bikes.

Efter en lång karriär som finansman var det något helt vardagligt som fick Mats Porle att 2012 starta sitt eget företag. Ett snårigt vardagspussel skapade huvudbry för Mats, och han bestämde sig för att ta saken i egna händer.

Han hade övergett bilen till fördel för cykeln, men insåg att det var tufft att både hinna med, och att klara av, vardagens åtaganden; storhandling och att skjutsa barnen till förskolan var speciellt utmanande.

Mats försökte få det att fungera med en klassisk, trehjulig lastcykel men insåg snabbt att fordonet var tungt att cykla och svårt att manövrera. Det var så Livelo Bikes föddes.

Foto: Livelo

Bolagets första produkt, Livelo #1, säger man är ”som skapad för hela familjen”. En cykel anpassad för allas vardag måste vara bekväm, lätt att köra, och dessutom säker och flexibel – och det beskriver precis Livelos första skapelse.

Fullt utrustad med patenterad korg, skivbromsar och en kompakt elmotor så kan Livelo #1 köras året runt!

Medan bilförsäljningen sviktar spås den globala marknaden för elcyklar öka explosionsartat. Enligt Livelo är 8 av 10 bilresor kortare än sex kilometer – och man hoppas nu att allt fler får upp ögonen för elcykeln som ett bättre alternativ.

Nu står Livelo #1 uppställd i The Lobby för allmän beskådan och provcykling, och vem vet – kanske är det dags att ställa bilen även för din del?