Om du har tröttnat på dina vanliga träningsformer erbjuder en ny träningsstudio i MOOD District två alternativ som hyllats av Hollywood. Träningsformerna är effektiva och samtidigt skonsamma, och det bästa är att du inte behöver vara medlem.

Med särskilt fokus på två träningsmetoder – Megaformer och Barre – vill träningskedjan Becore ge dig en unik gruppträningsupplevelse. Företaget slog först upp dörrarna i stan 2013 och öppnade i MOOD District tidigare i år.

Den intensiva träningsformen Megaformer bygger på konstant anspänning. (Foto: Becore)

Meghan Markle i megaform

Megaformer uppkom först i Los Angeles i början av 2000-talet och blev snabbt en hit hos Hollywoodkändisar. Under det 50 minuter långa passet tränar man med långsamma rörelser under konstant motstånd, med hjälp av ett speciellt träningsredskap.

Den konstanta anspänningen gör att träningen påminner om pilates, även om den noga genomtänkta maskinen – den så kallade Megaformern – gör att både den vana, och den mindre vana gymbesökaren kommer att känna sig hemma. 

Megaformer fick uppmärksamhet förra året då den brittiska hertiginnan Meghan Markle berättade att träningsformen hjälpte henne att komma i form inför det kungliga brittiska bröllopet. 

Stretching och sensualitet är centrala aspekter i Barre (Foto: Becore)

Hollywood-stjärnorna flockas

Becore erbjuder även den balettinspirerade metoden Barre. Precis som Megaformer har den fått ett stort genomslag i Hollywood, och det sägs att den var en vital del av den förberedelse Natalie Portman genomgick inför filmen the Black Swan. 

Barre har fått ett uppsving på 2000-talet, men har anor ända från 1960-talet. Det var den brittisk-tyska förintelseöverlevaren Lotte Berk som utformade metoden i London, inspirerad av sin egen balettbakgrund.  

Ett mål med Barre är att ge dig mer mer mjuka och flexibla kroppsrörelser. (Foto: Becore)

Efter att hon varit med om en bilolycka lärde hon sig mycket om rehabilitering och detta gav henne idén att skapa en helt ny träningsform som blandade olika element. Så blev det också, då Barre blandar inslag från balett, yoga och pilates.

Oavsett om man snabbt vill komma i form genom en timmes muskelskulptering, eller vill slipa på sin balans och flexibilitet kan man hitta det man söker på Becore.

För att förstå känslan av gemenskap bland utövarna, och hur mångsidig träningen är, kan man se en introvideo på Becores hemsida