De sista veckorna innan jul är de mörkaste på hela året. Därför är det extra viktigt att ha mysig belysning.

I MOOD Stockholm hittar du allt från stilrena adventsljusstakar och stämningsfulla bordslampor till långa, tåliga ljusslingor för utomhusbruk.

För villaägaren

Om du inte redan gjort det kan det vara läge att sätta upp belysningen kring växter, träd och kanske även husfasaden. Ett annat tips är att köpa en stålram föreställande till exempel ett rådjur eller en ren och linda ljusslingan runt den.

Svenssons i Lammhult säljer en ljusslinga på 7,5 meter som är perfekt att vira runt det växande eller utstickande i din trädgård.

Ljusslinga Micro, 399 kronor. (Foto: Svenssons i Lammhult)

För den lägenhetsfrälste

Om du bor i lägenhet är det såklart viktigt att få till den perfekta julstämningen även där.

På Svenssons i Lammhult hittar du en slinga som är ungefär 2 meter lång, som passar perfekt att linda runt balkongräcket.

Se till att du får det där varma, harmoniska skenet från din balkong och sprid julstämningen till dina grannar.

För alla jultokiga

Det är insidan som räknas, brukar man säga när man ska bedöma människor. När det gäller hus är väl inte principen lika relevant, men det är ändå självklart att platsen där du spenderar den mesta av din tid på vintern, alltså inomhus, är av stor vikt.

På Posh Living i MOOD Stockholm hittar du flera stilrena alternativ när du ska juldekorera ditt vardagsrum och kök.

Foto: Unsplash / Євгенія Височина 

De har till exempel den egna adventsljusstaken Sorrento i mässing, vilken ger ett sofistikerat intryck på matbordet.

Vill du lysa upp i ytterfönstret rekommenderar vi på redaktionen glaskulan Glow Smoke som är fylld med en kompakt paketerad ljusslinga. Det gör att den syns tydligt och ger ett stadigt ljussken.

Ljusstake Serrano, 398 kronor. (Foto: Posh Living)

Om du har fullt upp i julrushen och inte hinner omdekorera hela huset i röda, vita och glimrande färger erbjuder SoffaDirekt ett bra alternativ.

Deras julstjärna fästs direkt på lampfoten, så det enda som krävs är att du tar bort lampskärmen och fäster Tindra, som lampan heter, sen har du en clean jullampa. Stjärnan görs i fyra färger.

Så passa på de två sista veckorna innan jul att lysa upp ditt hem ordentligt i varma och mysiga färger.

Oavsett om din trädgård blir en vinteroas eller ditt vardagsrum får ett julglimrande sken så ger det en extra dimension till vintertiden.