Hållbara och miljövänliga produkter har aldrig varit så trendigt som nu; så även inom heminredning. Här är tipsen för att inreda som du lär.

I höstas gick inredningssajten Nordic nest igenom inredningstrenderna för 2020. Här är några godbitar.

Inför 2020 är det en kombination av gammal kunskap och ny innovation som genomsyrar heminredningstrenderna. Det våras för såväl nya material som gamla trotjänare när prylar, möbler, produkter och prydnader ska restaureras och utrymmen renoveras.

För att ditt hem ska andas hållbarhet och miljötänk är ett hett tips att introducera naturnära färgtoner. Ta inspiration från elementen, växtriket, haven och vädergudarna.

Varma toner av beiget, grått och grönt är trendigt. (Foto: Huy Phan/Unsplash)

Ett annat tips på samma spår är att inreda med produkter i återvunnet material, eller i material som är återvinningsbart.

Många nya material har uppfunnits de senaste åren, och en hel del består av så kallade ”restprodukter”. Det är inget att försöka dölja eller gömma undan – tvärtom! Återanvänt material skänker karaktär och personlighet till möbler och prydnader.

Avslutningsvis är det hög tid att sluta spontanköpa produkter. Se till att planera ditt inredningsprojekt och vilka inköp som behövs – och sålla bort de som är onödiga.

Se även till att bara köpa produkter du verkligen vill ha, och som gör dig lycklig. Investera hellre i några dricksglas, bordslampor eller en filt som du fullständigt älskar och kommer att använda i många år, än att du spontanköper plastiga produkter som går sönder direkt.

Det är en win-win-situation för dig och vår kära planet.

Karaff och skålar i keramik. (Foto: Tom Crew/Unsplash)