Lite mer än en vecka kvar till julafton. Då kan det vara dags att fixa till den sista inredningen innan hemmet ser riktigt julfint ut.

Kulorna hänger i granen, paketen är inhandlade och du vet vad du ska servera på julbordet. Men den sista pricken över i:et kanske saknas.

Här kommer några tips på hur hemmet kan inredas i jul för att skapa en skön julstämning.

Svenssons i Lammhult har under december månad rea på soffor, stolar, inredningsdetaljer, mattor, och mycket annat. I butiken går det att hitta både välbekanta varumärken och designklassiker gjorda av kända formgivare.

Vi på redaktionen fastnar speciellt för den klassiska Laminofåtöljen. Möbeln kan stå vid den öppna elden på julaftonskvällen.

Koppla av i Laminofåtöljen. (Foto: Svenssons)

Posh Living går det att hitta doftljus som lyser upp övriga hemmet i vintermörkret. Enligt butiken är dem helt veganska.

Ljusen både doftar gott och är veganska. (Foto: Posh Living)

Till stunden i fåtöljen kan det vara bra med något att dricka. Leilas General Store har dryckestillbehör som shakers, korkskruvar och champagnekorkar och annat som behövs till drinken.

Om man vill hitta ytterligare inspiration till inredning för julen och dessutom göra en god julgärning, så finns #InspoSthlm.

I butiken finns aktörer som Erikshjälpen och Myrorna. Det går också att köpa hjälp till människor i nöd via samarbetet med Röda korset.