Estetik, hantverk och klimat är tre ord som beskriver hennes framgångsrika designfilosofi. Nu utnämns hon till Årets Designer 2020.

Möbeldesign från väst till öst

Efter en flytt från västkusten till huvudstaden och ett antal år som student vid Beckmans Designhögskola började Emma Olbers resa som designer och formgivare. Med en stor passion för hållbar möbelproduktion fick hon snabbt många uppdrag av framstående varumärken som Asplund och Ire Möbler.

2013 tog hennes miljömärkta soffa Rejoin för Ire hem priset ”Årets möbel” av Elle Interiör och är än idag en favorit hos möbelaffären Svenssons i Lammhult i MOOD. Soffan är, precis som det mesta som Emma skapar, i stilren design med vackra detaljer och miljömärkt.

Foto: Ire Möbler/Svenssons

Unik formgivning som består

Emma Olbers arbetar gärna med material med lågt klimatavtryck och föredrar traditionella produktionsmetoder. Tack vare hennes helhetstänkande, ansvar och originalitet kammande hon hem titeln ”Årets designer” vid Elle Deco Design Awards tidigare i år.

Som ytterligare kvitto på hennes framgång har Olbers även tagit emot stående ovationer av tyska AD Magazine under kategorin Sustainable Elegance för sin renovation av biblioteket på Nationalmuseum.

Foto: Emmaolbers.com

Med många års erfarenhet i bagaget fortsätter Emma Olbers att arbeta som designer och kreativ rådgivare för flertalet möbelmärken. Bland annat Tre Sekel Möbelsnickeri, som du hittar hos Svenssons i Lammhult.  

Inspireras av genuin, hållbar design hos Svenssons i Lammhult som förgyller ditt hem. Besök butiken i MOOD Gallerian eller klicka dig in på Emma Olbers alster här.

Vill få bort ”slit-och-släng”-tänket

Snygga möbler behöver inte kosta skjortan. Stilrena pjäser hittar du även hos #InspoSthlm, som samlat de bästa vintagemöblerna på ett och samma ställe – i MOOD Stockholm. Här finns även kläder, inredningsdetaljer – och en kopp kaffe i en mysig atmosfär för den som behöver vila upp sig efter shoppingen.