Även om Lasse Åberg och gänget föredrar hårda paket, är mjuka paket minst lika älskvärda. I Christmas Lobby finns tre varumärken som är experter inom just det området – mjuka och älskvärda klappar.  

Christmas Lobby älskar mjuka paket, särskilt när innehållet kommer från någon av våra gästande vänner. Idag är julens alla varumärken äntligen på plats och Stockholms modernaste julmarknad slår upp portarna på Regeringsgatan 61 kl 17.00.

De allra flesta dagar fram till julafton håller The Lobby öppet och tar julshoppingen till en ny nivå. Håll koll på The Lobbys hemsida för avvikande öppettider.

Vid ett besök utlovas både hårda och mjuka klapptips, en avkopplande atmosfär och ändlösa mängder inspiration.

Rättvisa sängkläder

Först ut är Read The Label som skapar sängkläder med visionen om att göra världen mer medveten. Samtidigt som 93 % av världens klädföretag inte vet var deras bomull kommer ifrån väljer Read The Label att istället vara 100% transparenta genom alla delar av värdekedjan.

Vid tillverkningen används endast Fairtrade-certifierad bomull som även förbättrar villkoren för de lokala arbetarna i Indien. Som om det inte vore nog är sängkläderna himmelskt mjukatack vare långfibrig bomull och garanterar komfort av högsta kvalitet.

Foto: Unsplash/Mia Moessenge

Gotländsk välgörenhet

Ytterligare en aktör som kombinerar välgörande ändamål med design är Idyllien. Ett decennium har passerat sedan Catrin Kylberg med familj grundade gotländska varumärket Idyllien – som gått från ett livsviktigt familjeprojekt till en etablerad kreativ plattform.

Försäljningen av hantverk, textilier och inredningsdetaljer går oavkortat till välgörenhetsprojektet ”Idyllienhoppet”, med visionen om att förbättra tillvaron för familjer under längre sjukhusvistelser. Här finns allt från plädar, badrockar och doftljus som sprider en ovärderlig värme.

Missa inte när grundaren Catrin Kylberg kommer till The Lobby för att berätta mer om Idyllien den 12:e december.

Foto: Unsplash/Julia Ceasar

Sprudlande konst

Anna Almberg fortsätter på samma spår och fokuserar på konsten att vara en människa – både genom medgångar och motgångar. Ateljén är fylld av färgstarka konstverk som nu även tryckts upp på textilier, kuddar och brickor.

Som inredare har hon ett gott öga för färger och former i kombination – något som gör hennes konst alldeles unik. Även Anna planerar ett event i The Lobby. Den 9:e december bjuder hon in till After Work och visar upp sina enastående konstverk.