Det vankas sportlov, och för dig som har turen att spendera veckan i fjällen väntar skidåkning, afterski och hemmamys i stugan. Det här ska du tänka på om du vill skruva upp fjällmyset rejält.  

Enorma fönster, sagolika vyer, faluröd träbeklädnad och en rykande skorsten – det är receptet på den ideala fjällstugan. Inomhus är det varmt och kvällarna spenderas helst i soffan iklädd endast sockor och underställ, medan snön faller utanför.

För att försäkra sig om att mysfaktorn når högsta nivå och sportlovsveckan blir så bra som möjligt kommer här en handfull tips på investeringar som garanterat höjer stämningen. Allt hittar du i MOOD Stockholm.

#1 Doft

En behaglig doft är a och o för att slappna av och verkligen njuta av semestern. Både Rituals och Lyko har doftljus som sprider väldoftande noter av allt från kryddor och cederträ till grönt te och rosenblad. Missa inte heller Rituals lyxiga tvålar och krämer som tar hand om kroppen efter en dag i backen.

#2 Köksredskap

Leila’s General Store är Leila Lindholms alldeles egna konceptbutik med allt för köket. En fjällstuga måste vara välutrustad med termosar och förvaringsburkar så att du enkelt kan ta med dig både varm choklad och hembakta bullar ut i backen när energin tar slut.

Foto: Leila’s General Store

#3 Inredning

Den svenska fjällen för tankarna till fårskinnspälsar, utnötta lädermöbler och stickade plädar, som gifter sig fint med den skandinaviska stilen. Vad passar väl bättre än att uppdatera inredningen med nya detaljer från Svenssons i Lammhult?

Foto: Svenssons i Lammhult/Swedese

Här hittar du den klassiska fåtöljen med fårskinn från Swedese, som är perfekt att krypa upp i framför brasan efter en dag i snön. Även mattor, kuddar och filtar som adderar en varm känsla till stugan är ett måste.

#4 Belysning

I fjällen är dagarna korta och det gäller att njuta av de få timmarna av dagsljus och de sällsynta solstrålarna. Med andra ord är det viktigt att jobba med belysningen inomhus, och tack vare POSH Living är det en enkel match.

Foto: POSH Living/Klong

Investera i många små ljuskällor som skapar en harmonisk atmosfär – fönsterlampor, ljusstakar och oljelampor är utmärkta detaljer som smyckar fjällstugan ytterligare. Spana in den här oljelampan från Klong, till exempel.