Älskar du att inreda? Blir det aldrig riktigt så bra som du hoppats? Här är misstagen många gör – och hur du undviker dem.

Det är Hus & Hem som sammanställt de bästa tipsen för att inreda rätt.

vardagsrum-inredning
Inred sparsamt. (Foto: Chastity Cortijo/Unsplash)

För mycket möbler kan göra rum trånga och jobbiga att vistas i. Först och främst ska vara enkelt att röra sig, och ibland räcker det med en enkel ommöblering för att lösa problemet.

Ett annat bra tips är även att plocka bort en stor möbel, och vara kreativ med den yta som det skapar. Se till att inte bara möblera längs väggarna – våga flytta ut soffan eller bordet, åtminstone några centimeter.

Även möbler i fel storlek kan göra att rummet lätt hamnar i obalans. Att köpa en stor soffa kan kännas lockande, men se till att möbeln passar rummets storlek, och inte är varken för stor eller för liten.

ljuskällor-gardiner
Kom ihåg att släppa in ljus. (Foto: John Salzarulo/Unsplash)

För stora gardiner och får få ljuskällor gör att ett rum känns mindre än vad det egentligen är. Ljusinsläppet är viktigt, så se till att gardinerna inte täcker hela fönstret. Ett enkelt knep är att hänga gardinstången högre upp – och glöm inte lamporna!

Färger i obalans kan leda till mindre trivsam inomhusmiljö. Färger som är för olika, eller skär sig, är ett recept på dåliga energier i ett rum. Fråga en expert om det känns svårt att matcha.

gradiner-växter-inredning
Glöm inte växterna. (Foto: Eduard Militaru/Unsplash)

Glöm inte växterna. Ett hem känns inte levande utan grönska. Dessutom agerar växter återfuktare och luftrenare.

Att inreda ett hem är alltid spännande, och med dessa tips i bakhuvudet kommer det garanterat att bli precis så bra som du önskat dig!

(Foto: Christian Erfurt/Unsplash)