Gör något extra av advent i år. Här finns alltifrån adventskalendrar med skönhetsprodukter till trendiga adventsstjärnor som kan förgylla tillvaron.

Första advent kommer alltid fjärde söndagen innan julafton. Nu har firandet precis kickat igång, och det kan vara ett bra tillfälle att se över vad som behövs där hemma.

En av de mest traditionella adventsdekorationerna är naturligtvis ljusstakar och stjärnor som lyser upp tillvaron i svenskarnas fönster.

Foto: Waldemar Brandt/Unsplash

Posh Living får det att få tag på ljusstakar och stjärnor som sticker ut från mängden utan att förta julkänslan.

En annan tradition är julkalendern. Med ursprung i Tyskland i slutet på 1800-talet, har den i dag blivit en del av den svenska adventstraditionen.

Om du vill ha någonting annat än den traditionella chokladkalendern har Rituals även i år lanserat sin populära kalender med skönhets- och avslappningsprodukter, som kan skapa en alldeles speciell adventsstämning.

Till advent kan det även passa bra med en bakstund med barnen eller barnbarnen.

Leilas General Store har formar och kavlar som bildar fantastiska mönster. Utöver baket går det att botanisera bland glimrande julgranspynt.

Form som bildar flera julgranar.

Bredvid julstjärnan eller ljusstaken kan det passa med en julblomma. För den som vill ha en blomstrande advent finns Regeringsgatans blommor, där det går att få tag på annorlunda växter.

Växter, bak, stjärnan, staken och kalender. Allt för en lyckad advent är fixat.