Köket är hemmets hjärta, och här spenderas mer tid än någonsin. Suktar du efter en uppgradering eller behöver du ett helt nytt kök är det hit du ska styra stegen.

Vid det här laget har du förhoppningsvis hört talas om IKEA KÖKs pop up-butik mitt i stan, närmare bestämt i MOOD District. Om inte – läs vidare! Här ges du möjligheten att inspireras av smarta kökslösningar och smakfull design samtidigt som du kan planera ditt nästa kök.

Det har aldrig varit enklare att förnya hemmets hjärta. Planering, beställning och hemkörning ordnar du på Regeringsgatan 65 – du behöver inte ens lämna innerstan.

Sedan 1943 fyller IKEA våra hem med prisvärd heminredning av hög kvalitet och trendig design. Med visionen om att skapa en bättre vardag för människor inspirerar företaget till smarta idéer som förenklar livet.

Foto: IKEA

Dessa inspirerande idéer handlar inte bara om effektiv planlösning och optimering av yta – utan även tips som inkluderar allt från recept och hemmabyggen till matlådepepp och vägen mot ett lyckligt hem.

I ett reportage som publicerats på IKEAs egen hemsida möter läsaren en tvåbarnsfamilj som designat sitt kök och placerat glädjen i fokus. Katty och Marky delar med sig av sina lärdomar som gjort köket till deras viktigaste familjerum och ett rum att leva i.

Öppna ytor

Öppenhet och stora ytor är A och O, för att göra användningsområdena många. Ett bord i anslutning till köksön förlänger ytan och plötsligt får du ett nytt utrymme för pyssel och arbete. Det gör att alla kan umgås i köket samtidigt, även om de gör olika saker.

Värna om familjetiden

Vid middagen är hela familjen närvarande och hjälper till med förberedelserna. Barnen dukar bordet och med musik i högtalarna görs middagen i ordning. Familjetiden ska göras till något speciellt, även en vanlig tisdag mitt i veckan.

Foto: IKEA

Slitstarkt och användbart

Till sist betonar Marky hur köket ska vara slitstarkt och användbart, samtidigt som det fyller sina funktioner. Själv kallar han det för ett överlevnadsrum där familjen spenderar stor del av sin vakna tid.

Resten av hemmet går i minimalistisk stil men utan begränsningar. Balansen mellan alla smarta lösningar och den varma atmosfären har de lyckats bra med och resultatet är ett lyckligt, praktiskt och inkluderande hem.