Träning blir alltid bättre med ett mål att sträva mot – så varför inte jobba hårt för att springa något av Stockholms många grymma lopp?

Runt om i stan arrangeras årligen många roliga lopp. Stockholm Marathon, Midnattsloppet, Vårruset, Tjejmilen och Toughest Viking är några av höjdpunkterna i den fullmatade löparkalendern.

Att delta i ett lopp kan innebära helt olika saker beroende på ambitionsgrad och tidigare träningsbakgrund. Springer du helst kort eller långt? Terräng eller gatlopp? Se till att läsa på ordentligt om vad varje tävling erbjuder.

En sak kan vi alla vara överens om: det är inspirerande att ha ett tydligt mål att kämpa mot! När glöden väl är tänd följer nästa steg: att börja träna. I MOOD District finns en mängd grymma gym.

Ett lopp som går av stapeln i sommar eller till hösten kan kännas långt borta, men se till att skaffa ett gymkort redan nu för att komma så bra förberedd som möjligt. Du kommer att tacka dig själv för din goda framförhållning när du står på startlinjen och kan känna dig helt trygg med att du förberett dig väl.

Klassiska Friskis & Svettis City på Mäster Samuelsgatan 20 har funnits sedan 1978. Här erbjuds rymliga gymlokaler utrustade med grymma maskiner, fria vikter och en uppsjö av löpband och cyklar. Självklart finns här även möjlighet till gruppträning, PT och deltagande vid schemalagda pass – och när du tränat klart kan du njuta av dusch och bastu i fräscha omklädningsrum.

(Foto: Friskis & Svettis)

Ett annat alternativ är Fitness 24Seven. Om ett fåtal stora lokaler där mycket folk samlas inte är din grej erbjuds här en annan approach, baserad på tillgänglighet. Kedjan har redan över 250 gym runt om i landet, och alla är öppna dygnet runt – så även gymmet i MOOD District, på Regeringsgatan 59. Jobba på flåset när det passar dig!

För den som är sugen på intensiv träning som knappt liknar något annat finns BARRY’s. I ett mörkt rum med röd belysning genomförs hårda gruppträningspass till pumpande musik som garanterat höjer pulsen; har du inte hittat träningsinspirationen än är det till Jakobsbergsgatan 21 du ska gå!

(Foto: BARRY’s)

När du valt ut ett lämpligt lopp att träna för gäller det att du är kittad för utmaningen. ”Look good, feel good” är ett mantra vi gärna upprepar för oss själva på redaktionen. BARRY’s har en flashig kollektion av träningskläder till försäljning, så sväng förbi butiken i anslutning till gymmet efter nästa pass – eller klicka hem lite ny inspiration från onlineshoppen innan nästa ”drabbning”!

(Foto: Barry’s/Montage)