Drömmer du om en egen trädgård fylld av väldoftande örter och böljande grönska, men saknar gröna fingrar? Tacka oss senare för din framtida ”partner in crime”.

Garanterad framgång

Innovationer som dessa växer inte på träd och ofta låter det mesta för bra för att vara sant. Men Botanium har bevisat att det är lika enkelt att odla en egen kryddträdgård hemma i köket, som det är att köpa torkade kryddor på burk.

Enligt Botanium behöver du varken en trädgård eller talang för att framgångsrikt odla chili, tomater, basilika eller sallad. Den innovativt designade krukan transformerar frön till plantor – utan jord, bevattning och gröna fingrar.

Det bästa av allt är att växten kan odlas mitt på matbordet, diskbänken eller fönsterbrädan. Inte ens dagsljus är ett måste! Under vinterhalvårets mörka kan du skämma bort dina odlingar med en LED-lampa och fortsätta odla som vanligt.

Foto: Botanium

Ett evigt kretslopp

En kruka från Botanium vattnar automatiskt din växt med näringsrikt vatten och ser till att växten får precis den mängd den behöver. Överskottet rinner tillbaka ner i tanken och krukans lilla kretslopp gör att dina odlingar klarar sig ensamma hemma under en längre period.

Du slipper även krångla med smutsig jord som gärna sprider ut sig i hemmet. De medföljande LECA-kulorna skapar istället en hydroponisk odling som gör att plantan får vatten och näring helt utan jord.

Svensk design

Botanium grundades i Stockholm 2016 av en grupp designers och ingenjörer med en passion för att skapa innovativa produkter som gör att alla kan bli odlare i sitt eget hem, trots en stressig vardag.

Tre år senare har företaget över 1600 investerare från 65 länder och levererar, via sin webshop, sina produkter över hela världen. Vi i The Lobby är enade om att det här är första steget mot en grönare framtid.

Håll utkik: snart finns Botanium i The Lobby – spana in produkterna här.

Foto: Botanium