Partylivet behöver inte ta slut för att man blir äldre. En het trend är att unga och gamla skakar loss på dansgolvet ihop.

Att komma in i medelåldern brukade en gång i tiden betyda att nattklubbslivet minskade rejält. Bara för något år sen kom en brittisk studie som visade att folk började föredra att stanna hemma redan vid 31 års ålder.

Men nu håller värderingarna på att vända. Familjelivet behöver inte innebära att man inte längre får känna klubbpulsen.

De som var unga och festade på 1990-talet och 00-talet i Stockholm börjar nu söka sig ut igen.

”Jag tycker att det är underbart och rent av vackert att se folk mellan 20 och 60 stå på samma dansgolv och njuta av stunden och musiken”, säger Juha Nikumaa, 42, till Allt om Stockholm.

Inget fel med att umgås över generationsgränserna. (Foto: Zorik D/Unsplash)

Enligt sajten Vice är det till och med vanligt att 40-åringar åker till ”festandets Mecka” – Ibiza. De som en gång i tiden festade där fortsätter att åka tillbaka till ön.

På Ibiza kan man känna sig ung igen och nostalgiskt reflektera över en svunnen tid. Med andra ord är det stor chans att unga och äldre hamnar på samma fest.

Klubbpuls – både för gamla och unga. (Foto: Pim Myten/Unsplash)

Ibland kan det ändå vara skönt att umgås med folk i samma åldersgrupp. För de som till och med börjar komma över medelåldern poppar nya ställen upp i Stockholm. Ett sådant ställe drivs av 74-åriga Madeleine ”DJ Gloria” Månsson.

”Både jag och min publik har gott om kraft och nyfikenhet kvar, för livet tar inte slut bara för att man har fyllt 50. Jag siktar på att fortsätta till dess att jag fyller 100. Minst”, säger hon till Allt om Stockholm.