Alla hjärtans dag handlar om att visa sin kärlek till sina nära och kära genom omtanke och gester – stora som små. Eftersom det redan konstaterats att vägen till hjärtat går via magen är det en god idé att överraska med något sött.

Det sägs att firandet av Valentindagen kan spåras hela vägen tillbaka till medeltiden, då det hörde till traditionen att skriva kärleksbrev med rimmade dikter till sin käraste. I dag har firandet skruvats upp och blivit en uppmärksammad kärleksdag världen över.

Sprid en doft av kärlek

Ta årets firande till nästa nivå genom att ställa dig i köket och baka något som tillfredsställer smaklökarna hos de flesta. Vill du imponera på en lakritsälskare? Styr då stegen mot MOOD Stockholms alldeles egna smaksensation – Lakritsroten.

Givetvis räcker det att köpa hem lyxig lakrits och bjuda på, men alla hjärtans dag är inte som vilken dag som helst. Det är dags att göra en extra ansträngning i köket, genom att slänga ihop en dessert eller ett bakverk – för kärlekens skull.

Foto: Lakritsroten

Fyra kärleksfulla recept

Dagen till ära har Lakritsroten samlat sina mest kärleksfulla recept, med lakrits som genomgående tema. Hitta dina favoriter och inspireras av nya smakkombinationer genom att klicka här.

Välj och vraka mellan kärleksbakelser med lakritskräm och jordgubbar, kärleksflarn med glasyr och krossade lakritspraliner, eller varför inte en kärleksdrink med mynta, lime och saltlakrits.

Planerar du att laga en trerätters middag hemma? Då är Lakritsrotens Love Dessert den perfekta avslutningen på kvällen. Lakritsbrownie med chokladmousse toppas med hallon och ringlande lakritssirap, för att sedan garneras med en handfull rosa lakritspraliner.

Foto: Lakritsroten