Kan man få en gatumiljö mitt i Stockholm att kännas som en bakgata i Barcelona? Här är baren som gör vad den kan för att åstadkomma det.

Tapas och drinkar är grunden när Cavabaren erbjuder stockholmarna sitt after work-alternativ. Idén med restaurangen är enligt Christos Chrysanthou, en av grundarna, att skapa en ”cavabar för folket” som inte ska kosta skjortan. Eller som han sammanfattar det i en intervju med Mitt i:

”Det ska vara som på en bakgata i Barcelona, där alla står med en flaska.”

De senaste två åren har Jakobsbergsgatan, som traditionellt varit en av Stockholms mer anonyma sidogator, blivit restaurangtät.

Cavabaren på Jakobsbergsgatan har formgivits av arkitekten Thomas Sandell. (Foto: Mood Stockholm)

Christos Chrysanthou ägde tidigare Café Fresco på Grev Turegatan, medan hans kompanjon och medgrundare Martin Trap kommer från modebranschen.

På menyn står bland annat vitlöksräkor, pata negra-skinka, piementos och calamares. Till dessa klassiska spanska tapas-rätter finns en mängd dryckesalternativ; inte minst en mängd olika cavas. Dessa finns både i traditionell form och i rosé-version. Den som vill kan lyxa till det med en tallrik ostron. Cavabaren serverar även frukost.