Smaksensationer i all ära, men det ska ju gärna vara gott för samvetet likaså. Här är lunchrestaurangen som tar med dina smaklökar på en resa – utan att belasta klimatet.

När du själv får bestämma

Mitt i MOOD Stockholm ligger den populära restaurangen där du själv komponerar ihop din rätt, helt enligt dina preferenser och ditt dagliga humör. Icha Icha lagar hälsosam mat från grunden till den moderna innerstadsmänniskan.

Konceptet bygger på goda och nyttiga råvaror som förvandlas till bra och ärlig mat. Här utlovas enkla, rena smaker med asiatiska influenser förvandlas till sensationella smakupplevelser som både mättar och ger energi. 

När du besöker Icha Icha har du friheten att kunna sätta ihop din måltid precis som du vill ha den, beroende på hur hungrig du är och vad behovet för dagen är. Dessutom är all mat hållbart producerad och tillagad från grunden.

Foto: Icha Icha

Ärlighet varar längst

Att maten är välsmakande och fri från onödiga tillsatser är en självklarhet, men även hållbarhetsaspekten efterfrågas av dagens medvetna restaurangbesökare. Icha Icha har sedan starten 2012 arbetat med etiskt producerade råvaror. Numera är de proffs inom ämnet.

Eftersom menyn består av både grönsaker och kött är det viktigt att alla råvaror kommer från platser där miljön och villkoren är goda. Svenska kycklingbönder med egna kretslopp levererar färsk kyckling och allt fläskkött som serveras kommer från Rocklunda gård – ett litet familjeföretag i Sköldinge, utanför Stockholm.

Även laxen odlas med omsorg, tack vare norska laxodlare som håller hög standard när det kommer till kvalitet, djuromsorg och myndighetskontroll. När laxen är färdigvuxen tas den upp och transporteras till Stockholm, för att bara några dagar senare tillagas på Icha Ichas vis.

Foto: Icha Icha

De färgstarka och krispiga grönsakerna som ingår i alla rätter är självklart alltid färska och kommer i största möjliga mån från Sverige.

För att vara hållbar ända ut i fingerspetsarna gäller det att tänka på allt. Det har självklart Icha Icha gjort eftersom förpackningarna är ansvarsfullt framtagna för planetens skull. Skålarna är gjorda av sockerbetans fiberrika blast och är därmed biologiskt nedbrytbara och komposterbara.