En av årets festligaste höjdpunkter är snart här. Blir det en mysig hemmafest med egna fyrverkerier, eller middag på restaurang och bubbelskål vid tolvslaget?

Föredrar man att ha en nyårsfest hemma, så går det att hämta inspiration i MOOD Stockholm.

#InspoSthlm har glas och porslin för servering till försäljning. För den miljömedvetne partyprissen är den här second hand-butiken ett klockrent val.

Komplettera med en titt på Lakritsrotens hemsida, där man kan hitta originella lakritsrecept för drinkar – perfekt för den som vill imponera på kompisgänget när ni ringer in 2020!

Välj och vraka bland drinkarna till nyår. (Foto: Eaters Collective/Unsplash)

Om man föredrar en utekväll för att festa in nästa decennium, finns det flera guldkorn bland drinkarna på Boqueria bar. Vi på redaktionen är särskilt förtjusta i ”Lemon fields” med limoncello, rom och Italicus di bergamotto.

Om gin och tonic är att föredra, så finns ”Arte de Sevilla” med enbär, apelsin och timutpeppar.

Även det alkoholfria alternativet ”Ginger kick” med ingefära, lime och mynta går bra att fira in det nya året med; en utsökt drink med sprudlande smak.

Serranoskinkan serveras till nyårsmaten på Boqueria Bar. (Foto: Cocoparisienne/Pixabay)

Boquerian bjuder även på nyårsmeny med spanskt tema. Till huvudrätt går det att välja mellan oxfilé från Galicien eller piggvar. Till förrätt serveras serranoskinka.

För den som letar nyårsmeny med köttalternativ finns att beställa en blandning av blomkålspure, sås på fermenterad vitlök, tryffel, ostronskivling och friterad blomkål.

Gott nytt år!