Restaurang Lett är inriktad på att få folk att äta rätt. Det ska heller inte vara komplicerat att välja bra mat.

Den röda tråden i restaurangen, mitt emot Mood Stockholm på Regeringsgatan, är att vara okomplicerade. Ambitionen är att man ska kunna beställa mat som man med säkerhet vet är bra och näringsrik.

Maten är oftast vegansk, vegetarisk eller baserad på kyckling eller lax. För lätthetens skull finns alltid antal kalorier en rätt består av tydligt utskrivet.

Mexikanskt från Lett.

En annan sak som restaurangen gör för att förenkla är att det går att beställa mat via nätet för avhämtning. Det går också att få maten hemlevererad till dörren.

Restaurangen försöker också vara kreativ när det gäller smaker och hämtar inspiration från hela världen. Någon rätt är hämtad ifrån det mexikanska köket, en annan från det asiatiska och en tredje rätt baserad på gotländsk jordärtskocka.

Bland det som bjuds finns bland annat en bowl med ugnsbakad sötpotatis med fetaost, grönkålspesto, kärnor från granatäpplen, linser, hummus, bladspenat och purjolök.

Bland wraps hittar man exempelvis en vegansk tacofärs med syrad rödlök, rödkål, tortillachips, jalapeno, koriander, pressad lime och en krämig cashewsås.  

Lett vill göra det rätt.

Restaurangen försöker alltid göra så hållbara val som möjligt och ha så mycket närproducerad mat som det går.

Rätt och okomplicerat – LETT helt enkelt.