Latinamerikanskt och asiatiskt. På YucLatasian kan du prova på en fusion av de båda världarna under festlig stämning. Vid midnatt serveras tacos.

Direkt när man kliver in i restaurangen på Jakobsbergsgatan 27 möts man av de båda kulturella världarna. Restaurangen beskriver det själv som en ”bombastisk mix av asiatisk framtid och latinamerikansk tradition”. Det här avspeglar sig i maten som är hämtad från det peruanska, mexikanska, japanska och koreanska köket.

Restaurangens ”rolls” är ett bra exempel på smakkombinationerna. Yuc vego roll innehåller avokado, kimchi och wasabi. Acevichado nike rolls har räkor, tonfisk, avokado, ceviche och togarashi.

Inte återhållsamt nordisk.

När YucLatasian – kort skrivet som YLA – öppnade förra året ville ägarna bädda för höga förväntningar.

”Det ska vara världens bästa förfest här, det är essensen i allt vi gör och den känslan är viktig. Vi vill erbjuda något extra, så vi kommer att ha en del knasiga aktiviteter, har delägaren Faje Gani sagt till lokaltidningen Mitt i Vasastan.

Restaurangen har blivit positivt omskriven av flera tidningar.

Tidningen Café nominerade 2018 YucLatasian som en av stans bästa nya cocktailbarer. Och stället blev tidigare i höst omskrivet som favoritrestaurang av Svenska Dagbladet:

”Hit går du för upplevelsen lika mycket som maten – redan när du kommer in i lokalen möts du av ett stort, upplyst träd som tar mysigheten till nästa nivå. Beställ en massa olika rätter att dela på och dröm er bort till varmare och mer exotiska breddgrader”, skrev tidningen.

På natten förvandlas restaurangen till en nattklubb, med musik av alla sorter.

”Vi ska leverera stans bästa hemmafest varje fredag och lördag, inklusive tacos vid midnatt. Sedan kommer vi ju kasta in lite grejer ni aldrig sett förut i Stockholms nattliv, håll öronen öppna, har Olof Rosvall, en av YLA:s nöjeschefer, sagt till Allt om Stockholm.