Asiatisk mat har verkligen gjort sitt insteg i stockholmarnas liv. På Eat Market kan de avnjuta sin asiatiska lunch på en ljusgård mitt i city.

Asiens mathistoria är väl dokumenterad. Det går till exempel att hitta omnämnanden av rätter i filosofen Konfucius texter från för över 2000 år sedan. Till Europa kom asiatisk mat efter att europeiska upptäcktsresanden börjat ge sig av ut i världen.

Men den som också vill njuta av smakerna i verkligheten kan lägga till Eat Markets restaurang i Mood Stockholm på sin inre karta.

Anklår – så klart

För att få en uppfattning om vad som serveras kan några rätter från menyn under en vecka nämnas. Ett exempel är rostat anklår med ingefärsbuljong, broccoli, pak choi och koriander. Ett annat exempel är teriyakirostad lax med sesamstekt pak choi, sojamajonnäs och ångat ris.

Men för den som hellre vill äta husmanskost finns det alternativet också. Under en vecka serveras exempelvis chilirostad fläskkarré med rostade rotfrukter, dragonsås och ångat ris.

På eftermiddagen och kvällen öppnar Eat Garden som är perfekt för såväl middag som för AW. Då serveras både drinkar och kinesisk street food. Några ut av de allra populäraste rätterna på Eat Gardens kvällsmeny är de asiatiska smårätterna.

Eat Market ger verkligen en inblick i god asiatisk mat.