Många har en vision om att vakna tidigt, köra ett svettigt pass på gymmet, gå till arbetet och äta en hälsosam medhavd matlåda till lunch. Men ibland går det inte alltid som man har tänkt sig – det är då MOOD Districts lunchhak kommer in i bilden.

Det är mycket som ska hinnas med på dygnets 24 timmar och det gäller att fylla på med energi under arbetsdagen; att skippa lunchen är ingen bra idé. I hjärtat av Stockholm kryllar det av restauranger som, genom näringsrik mat, tar med dig på en smakrik upplevelse.

Inne i MOOD Stockholm-gallerian hittar du allt från gourmetsallader fullproppade med näringsrika råvaror till genuina smaker från Mellanöstern och Asien, spansk matkultur och kycklingspecialister med högtflygande lunchkreationer.

Foto: Holy Greens

Hos Holy Greens och Icha Icha bestämmer du själv över din måltid – en mängd komponenter som tillsammans skapar en näringsrik lunch att avnjuta på plats eller som take-away. Alla råvaror förbereds på restaurangen, och eftersom de är medvetna om din stressiga vardag är servicen snabb och pålitlig.

Boqueria är en dynamisk restaurang som byter skepnad från morgon till kväll. Avnjut en lunch med spanska influenser och ha inte för bråttom därifrån – efter lunch förvandlas nämligen Boqueria till en karneval av pintxos och cava, dilamm och sangria.

Foto: Boqueria

En vanlig tisdagslunch kan plötsligt bli en inspirerande kulturresa om du väljer att besöka Mezefabriken. Här utlovas rätter lagade från grunden med genuina smaker från mellanöstern, i form av hummus, falafel, haloumi och mycket mer. Nyttigt, mättande och energigivande.

Visste du att Yellow är den första restaurangen i Stockholm som inriktar sig på en ren produkt – kyckling och rotisseri? Här hittar du dagens lunch som varierar från dag till dag, men kycklingen är givetvis alltid huvudrollsinnehavaren.