Snart är årets mörkaste månader över och vårmodet på ingång. Här är trenderna som modejättarna tror kommer dominera resten av året.

Allt från skrikiga ”statement pieces” till bredare trender finns med på listan när Cosmopolitan UK tagit ett snack med åtta stylister och modekännare från hela världen.

Starka mönster och blockfärger

H&M:s designer tippar på att folk är trötta på grått vintermörker, och därför ikläder sig våroutfits med granna färger och stora mönster. Ett riktigt bra ”statement piece”-plagg kan höja hela din stil.

Läder

Brittiska Marks & Spencer tror att lädertrenden är fortsatt stark under 2020.

”Min nya jumpsuit i läder ger mig ett självförtroende som självaste ”Cat Woman” skulle vara stolt över”, säger kedjans designer Natasha till Cosmopolitan UK.

Foto: Roman Pentin/Unsplash

”Statement”-ärmar

Ärmar med stora volanger, mönster och färger kommer att dominera vårens och sommarens outfits. I alla fall om man tror kedjan Warehouse. Det är lätt att lyfta en outfit med fantastiska ärmar.

70-talsmode

Ansedd av många inom modevärlden som en stilmässig topp har 70-talet hängt med i någon form ända tills i dag. Nu växer sig 70-talsmodet ännu starkare med vårens och sommarens kollektioner, spår franska onlinebutiken La Redoute.

Skräddarsytt

Att korrigera passformen på dina favoritplagg kan ge dem nytt liv. Trenden med skräddarsydda plagg håller i sig under 2020.

”Sedan året jag fyllde 18 har halva min garderob bestått av blazers, kostymer, kostymbyxor och oversize-jackor”, säger Pedro från klädhandlaren Zara.

Små croptops

En minimal topp kombinerat med byxor med hög midja blir en nyckeloufit i sommar, spår kedjan ASOS.

Foto: Stephany Lorena/Unsplash

Kostym med shorts

River Island tror stenhårt på en somrig kostym med shorts, som funkar lika bra till en utekväll som en shoppingrunda.

Tvådelade outfits

Styling med tvådelade färgblock fortsätter gå starkt under 2020.

”Det är så lätt att mixa och matcha; klä upp eller klä ner en outfit. Tvådelade outfits fungerar alltid”, säger Alex på Topshop.

Foto: Etty Fidele/Unsplash