Med en speciell personlighet och unik vision har Jenny Sandersson ”det”. Det som krävs för att stå ut; det som krävs för att lyckas. Här är klädmärket som tar ut svängarna.

Jenny Sandersson är sjukt cool, på alla plan. Hon började sin resa som frisör, och lärde av de bästa under sin praktik på välaktade Toni & Guy Academy i London.

Steget från frisörmästarnas kreationer till konstnär kändes inte långt. Som ung hade Jenny målat tillsammans med sin kreativt lagda mamma, men trots det fick den passionen stå tillbaka när livet hände.

För ungefär tio år sedan tog hon upp sitt måleri igen. Nu var hon tillbaka ”där allt började” – i konstateljén, full av idéer.

Till en början såg hon bara måleriet som en hobby, och även om hon fick några verk sålda kände sig Jenny fortfarande osäker på om hon verkligen var en konstnär.

Trots osäkerheten gick Jenny Sandersson till synes från klarhet till klarhet.

2011 flyttade hon till Los Angeles med sin pojkvän, filmstjärnan Dolph Lundgren, och det var först då som hennes konstnärliga sida fick ta större plats. Efter ett par kurser i konst och fotografi flyttade hon in i en egen studio; visst skrev jag att Jenny är cool på alla plan?

2013 hade hon sin första konstutställning, i Sydafrika, och därefter sin första utställning på hemmaplan i Los Angeles. Det glamorösa livet i LA nästintill tvingade Jenny att intressera sig för fashion, och i det intresset väcktes idén om ett eget klädmärke.

sandersson2
Foto: Sandersson Los Angeles
Sandersson3
Foto: Sandersson Los Angeles

Så föddes Sandersson Los Angeles – ett streetmärke med enbart högljudda ”statement pieces”.

Med sin sprayburk suddar Jenny Sandersson ut gränsen mellan konst och mode, och skapar unika jackor, t-shirts och fejkpälsar i en stil som ingen annan, för modiga och självsäkra människor som älskar att stå ut från mängden. Ett kaxigt klädmärke mellan mode och konst.

Just nu finns Sandersson LA i The Lobby, så sväng förbi Regeringsgatan 61 och upplev de fantastiska kreationerna.