En semester i den svenska fjällen associeras ofta med köldbitna kroppar, fuktiga kläder och frusna tår. Men som det gamla ordspråket lyder finns det inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Sporta i siden för att uppleva skillnaden.

Alltid lagom varm

Enligt Siden Selma är siden naturens alldeles egna funktionsmaterial. Tack vare materialets temperaturreglerande effekter håller du dig alltid lagom varm och torr, samtidigt som fukten transporteras bort.

Hos Siden Selma i MOOD District hittar du underställ i 100 procent natursiden av mullbärssilke, som med sina långa fibrer utgör det absolut lenaste och mest hållbara silket. Sidenunderstället bär du med fördel närmast kroppen, följt av lager-på-lager-principen för att hålla värmen och stänga ute vind och vatten.

Finns det något värre än underställ som kliar? Knappast. Det är faktiskt en av de största fördelarna med Siden Selmas underställ – de är friktionsfria och kliar aldrig. Det är inte för inte som de kallar sitt siden för världens lenaste naturfiber.

Foto: Siden Selma

Genom vått och torrt

På söndag går det 96:e Vasaloppet av stapeln och för en sådan extrem påfrestning krävs rätt utrustning. Vid långvarig aktivitet varvas svett med kyla, men iklädd ett underställ från Siden Selma slipper du obekvämligheter såsom skav och huttrande.  

Även om du inte har siktet inställt på Vasaloppet just i år är ett sidenunderställ en klok investering för alla typer av aktiviteter. I den kalla skidbacken bär du det med fördel, och när det sedan är dags för den obligatoriska afterskin anpassar sig kroppstemperaturen därefter.

Äntra butiken på Malmskillnadsgatan 42 i Stockholm och frossa i siden. Du hittar allt från långkalsonger och strumpor till polotröjor och boxers, för hela familjen. Det finns även en hel del smarta lösningar för den frusna – ett par innervantar i siden värmer effektivt upp frusna fingrar.

Foto: Siden Selma

Smarta sidenlakan

Missa inte heller Sidens Selmas lakan och örngott i 100 procent siden. Särskilt inte sektionen med reselakan som är både lyxiga, bekväma och praktiska på samma gång. Eftersom lakanen tar upp minimal plats i väskan är de ett måste under fjällsemestern, då bilen oftast är fylld till bredden.

Upplev skillnaden med siden från Siden Selma genom att klicka här.

Foto: Siden Selma