Äntligen fredag! Varva ned med en dos långsamt mode från det svenska modemärket som andas hållbarhet och harmonisk minimalism.

I MOOD Stockholm ligger Jascha Stockholm – ett skandinaviskt varumärke för den moderna kvinnan. Resan startade redan 2001, när Jascha Trygg designade en kappa med distinkta detaljer och dolda knappar som kom att bli årets snackis.

Ett par år senare, när Jaschas två bröder gjorde honom sällskap i företaget, påbörjades bygget av det som i dag är ett framgångsrikt och modernt modemärke. Även om grunden är präglad av märkets skandinaviska rötter, inspireras kollektionerna av allt från konst och arkitektur till filmer och resor.

Fyra nyckelplagg

Suktar du efter lite nya tillskott i garderoben? Spana in Jaschas eleganta, men lekfulla plagg, som passar till vardags såväl som till fest. Konsten är ju trots allt att bära plagg som varar länge och står stadigt genom skiftade trender.

När du väl hittat de perfekta kostymbyxorna är det svårt att släppa taget om dem. Jaschas byxor i rak modell och stretchig kvalitet är ett måste i garderoben eftersom de går att matcha med både skjortor och festligare toppar.

Foto: Jascha

Gör dig fredagsfin och kombinera byxan med den här plisserade toppen i tunn kvalitet och elegant fall. Genast får du en bekväm look som håller från morgon till kväll – på kontoret, vidare mot AW:n och kvällsturen på stan.

Foto: Jascha

Ytterligare ett alternativ är en beige oversize-skjorta i linne. Tillsammans med kostymbyxorna når du den åtråvärda ”obesvärade” och ogenomtänkta känslan, samtidigt som du klamrar dig fast vid den sofistikerade elegansen.

Foto: Jascha

Sist men inte minst, klänningen. Den lilla svarta eller räddaren i nöden – kalla den vad du vill. En sak är säker, ingen garderob är komplett utan en svart klänning. Här är en längre variant i tunt material med vackert fall. Knytbandet markerar midjan och längden gör sig bra till ett par sneakers eller boots.

Foto: Jascha

Besök Jascha i MOOD Stockholm eller klicka dig in på webshopen här.