Även om körsbärsträden i Kungsträdgården blommar tre månader för tidigt är det inte riktigt dags att plocka fram vårkläderna ännu. En inventering av dina ytterplagg kan dock vara en god idé – här är sju kappor som gör din samling komplett.

En värmande rock eller kappa är ett måste för den stilsäkra kvinnan och mannen. Den skyddar dig från vinande vindar, regn och rusk samtidigt som den ger ett elegant och dressat intryck. En väl värd investering, helt enkelt.

Känner du att du saknar ett pålitligt ytterplagg som håller dig hel och ren, eller vill utöka din samling ska du styra stegen mot MOOD Stockholm.

Här är sju favoriter för regniga och ruggiga vinterdagar:

För honom

Hos Suitsupply står kvalitet och detaljer i fokus, och i den enorma butiken i MOOD Stockholm finns allt från slipsar och skjortor till skor och väskor. Dessutom hänger rockarna på rad – i ull, cashmere och bomull. En tidlös marinblå regnrock i ullblandning är alltid ett säkert kort.

suitsupply-regnrock
(Foto: Suitsupply)

Sthlm Blvd är ett mekka för modemedvetna entusiaster som vill uppdatera sin garderob med skandinaviska varumärken. Här hittar du den nästintill ikoniska Stutterheim-jackan som är räddaren i nöden under regniga dagar.

För den frusne själen är ”Dietmar jacket” från Samsøe & Samsøe ett ypperligt alternativ. Jackan är både vattentät och vattenavvisande, vilket gör den perfekt för regniga såväl som snöiga dagar.

Foto: Samsøe & Samsøe

För henne

Svenska Rodebjer slutar aldrig att imponera. Den genomtänkta designen och de omsorgsfulla materialvalen gör att plaggen aldrig går ur tiden. Addera en dos färg till vardagen med kappan ”Edit” i mohair, där blått blandas med rött i ett skotskrutigt mönster.

Foto: Rodebjer

Beroende på aktivitet och syfte gäller det att kunna variera mellan olika ytterplagg, särskilt i ett land som Sverige. Låt dig inte stoppas av kyla och regn; en vinröd dunparkas från Sthlm Blvd är perfekt för helgens långpromenader.

Även konstverk tål vatten – i alla fall i Maxjennys värld. Här skapas innovativ design i lekfulla mönster, samtidigt som plaggen är hållbara och funktionella. Vi är totalt insnöade på den här leopardmönstrade ponchon som hjälper dig att hålla stilen trots att regnet öser ned.

Ytterligare en favorit från Maxjenny är dunjackan i gröna och lila toner, vars mönster är inspirerat av den nordiska urskogen. Ett vandrade konstverk som tål kyla och vind väcker garanterat uppmärksamhet på gatan.

maxjenny-jacka
Foto: Maxjenny