En traditionsenlig julmarknad ska bestå av en stämningsfull atmosfär, varm dryck och lokal hemslöjd. Även om Christmas Lobby skiljer sig från den klassiska marknaden tickar den alla boxar.

Den första julmarknaden anordnades redan 1434 i tyska Dresden och lockar än idag hela två miljoner besökare varje år innan jul. Från att ha varit en handelsplats där vinterns varor blev inköpta är julmarknaden idag en kär jultradition.

Christmas Lobby är en betydligt yngre tradition, som nu är inne på sitt andra år. Här finns årets julklappar samlade under ett tak, tillsammans med en varm julstämning och väldoftande kaffe. I år är marknaden fylld med mode och accessoarer från svenska varumärken – lokalt hantverk med andra ord.

Feminint mode

Milook, Dughult, Modes och Whte Stockholm erbjuder feminina plagg av hög kvalitet för den modeintresserade och självsäkra kvinnan. Siden, cashmere och hållbar produktion återfinns hos varumärkena som just nu huserar i Christmas Lobby.  

Foto: Milook

Värmande och vattenavstötande

Även Didrikson är med oss ytterligare ett år med sin kollektion av praktiska, hållbara och snygga jackor. Ytterligare en aktör som satsar på jackor – eller snarar en enda jacka – är Ink Letters. I världens minsta kollektion ingår endast en hållbart producerat parkas i unisex-modell. Även det stockholmsbaserade Unikon finns på plats med väldesignade regnjackor att bära varje dag.

Foto: Ink Letters

Säker i mörkret

Innovation och nytänk är något vi värderar högt, så när Smart in the Dark satte reflexen på modet igen hördes jubel. Sjalar, väskor och mössor med diskreta reflexer ökar säkerheten i trafiken samtidigt som du håller stilen.

Accessoarer för alla

Är du på jakt efter väskor och accessoarer bör du spana in Susanne Birgersdotter och Futah, medan Lolumas och Lillyve erbjuder smycken och små detaljer som kan lyfta en hel outfit. Ett smycke från Lillyve är 100% allergivänligt, så att du är på den säkra sidan när du ger bort din julklapp.

Foto: Lolumas

Barnmode, hälsa och hobby

För de allra minsta finns Peek a Poo på plats med barnkläder och för den hälsointresserade är Anita och Harvest Moon två säkra kort. Missa inte heller FloraManufaktur som skapar förkläden för hobbykocken och trädgårdsfixaren.