Innan blommorna ens börjat blomma har modeexperterna siktet inställt på höstens och vinterns stora trender. Men vi som inte sitter bänkade på ”front row” njuter gärna av den aktuella säsongens plagg.

För modeeliten tillhör modeveckan årets höjdpunkt och nu är de på plats i Köpenhamn för att ta del av det kommande årets stora trender – men även för att visa upp sina egna looks för den här säsongen.

Den riktiga inspirationen hämtar vi utanför catwalken, när stilikonerna samlas på ett ställe och levererar den ena utstyrseln efter den andra. Damernas Värld har snappat upp en mängd streetstyle-trender från Köpenhamn – allt från vilda mönster till färgstarka nyckelplagg.

Skinnplagg

Som förutspått är skinn i alla dess former vårens stora trend. I Köpenhamn sågs välkända ansikten bära allt från bruna skinnkjolar och svarta stövlar i läder till gröna skinnkavajer och läderbyxor. Enligt våra stilgurus går det alltså att kombinera precis som man vill, i ljusa såväl som mörka nyanser.

Dova kulörer

När mörkret har lagt sig plockas de ljusa nyanserna fram och under modeveckan var många dressade i vitt, beige och pudriga ljusa kulörer från topp till tå. Olika nyanser av vitt och beige blandas hejvilt – men bryt gärna av med en färgstark accessoar för maximal effekt.

Foto: Flaunter Com/Unsplash

Färgbomber

Apropå färgstarkt, så var Köpenhamns modevecka en riktig färgbonanza. Modelejonen var inte fega för att klä sig i starka färger såsom chockrosa, lila och roströd. Vissa valde en monokrom look, medan andra satsade på enstaka färgstarka plagg.

Kontorsstilen

Den klassiska businessklädseln som består av en skjorta, kostymbyxor och slips har hittat ut till modevärlden. Dock får din kontorslook gärna komma med en twist – såsom en oversize kavaj med markerad midja eller skräddarsydda byxor instoppade i ett par cowboyboots.

Lekfulla mönster

Mönstrade plagg tycks aldrig gå ur tiden och i år kombinerades mönster och färger som aldrig förr. Varför inte välja en mönstrad kappa som ditt nyckelplagg? Våga ta ut svängarna missmatcha din leopardkjol med en mönstrad topp.

Foto: Vonecia Carswell/Unsplash