Denimtyget är åter på tapeten, fotografjackan moderniseras och rugbytröjan uppdateras. Inta våren med en uppdaterad garderob, fylld av vårens absolut trendigaste plagg.

Direkt från catwalken i de stora modestäderna rapporterar Cafés modechef Daniel Lindström om vårens trendigaste nyckelplagg för stilsäkra herrar. Här är godbitarna som gör våren till den stiligaste årstiden någonsin.

Cargobyxan

Byxor i slitstarkt material, stora fickor och något lösare passform. Tillsammans med en udda kavaj, eller en cashmeretröja och minimalistiska sneakers får du till en kaxig outfit som är helrätt.

Bowlingskjortan

Den retroinspirerade bowlingskjortan är tillbaka! Bär upp den som Charlie Sheen i Two and a half men, med ett par mörka jeans, en klocka runt handleden och gärna den ikoniska välkammade frisyren.

Dubbelknäppta kavajen

En dubbelknäppt kavaj går att bära både öppen och stängd, till både kostymbyxor och dressade chinos. Alla typer av skinnskor gör sig bra till, men ett par stilrena sneakers fungerar också.

Foto: Mariya Gerogie/Unsplash

Fotografjackan

Förr i tiden var pressfotograferna tvungna att bära ytterplagg med enorma fickor som skulle rymma allt från objektiv till filmrullar. I dag är trenden tillbaka och ju större fickor på jackan eller västen, desto bättre.    

Rugbytröjan

Rugbytröjor är oftast sportiga, randiga och långärmade – smart casual som passar året om och skapar en avslappnad look. En kortärmad, mer modernare variant sågs på Marni’s modevisning Milano.

Denim

Denim i alla dess former gör en comeback och det märks tydligt bland de stora modehusen. Celine bjöd på en ”denim on denim” look – klassisk blå jeansfärg på både överdel och underdel.

Foto: Cedric Wilder/Unsplash