I övergången från vinter till vår kan det vara svårt att hålla både värmen och stilen. Här är fyra jackor som gör båda delarna.

Vintervårens nyckfulla väder är här; kylslagna dagar med sol varvas med ljumna temperaturer under ett tjockt molntäcke. Det vill till att du har jackor för olika väder och situationer. Här är några av redaktionens favoritjackor som du kan hitta i MOOD District.

För honom

Från Samsøe & Samsøe kommer denna ”Melito Jacket”. Jackan är tillverkad i ull och polyester och märkets egna PrimaLoft-fodring som gör att den håller värmen när vårvinden viner.

Designen är inspirerad av byggarbetskläder, med stora knappar för enkel knäppning och funktionella fickor för att förvara allehanda prylar.

Foto: Samsøe & Samsøe

Är du ute efter en jacka som skriker ”statement piece” är det hos Urban Outfitters du ska leta. Redaktionens favorit är jackan ”BDG Tie-Dye Liner Jacket” i marinblått.

Yttermaterialet är 100 procent bomull, och fodret en polyester- och bomullsblanding. Med andra ord är den här jackan perfekt i en ”lager-på-lager”-outfit framåt vårkanten.

Foto: Urban Outfitters

För henne

Kanadensiska Club Monacos skinnjacka ”Ohwen” i ljust lammskinn osar vår. Insidan har fodrats med polyester för att hålla dig varm när solen går i moln.

Jackans design tar inspiration från klassiska motorcykeljackor, med exponerade dragkedjor och kraftiga sömmar.

Foto: Club Monaco

En annan favorit från Club Monaco är den här luftiga trenchcoaten. Tillverkad i en bomulls- och lyocellblanding är kappan perfekt i övergången från vinter till vår, och de grymma detaljerna lyfter vilken outfit som helst.

Foto: Club Monaco