Raketerna inköpta, maten lagad och festen på gång; nyåret kommer att ringas in med pompa och ståt. Kanske har du glömt att planera vad som kommer efter? Här är tipsen för en behagligare start på 2020.

Vi på redaktionen tycker att det är (nästan) lika viktigt att få en bra start på det nya året som ett bra slut på det gamla. Därför har vi har slängt ihop en lista med produkter som vi tror kan göra 1 januari 2020 till en behagligare upplevelse. Alla tips på listan finns att hitta i MOOD District.

Resorb från Kronans Apotek

Resorb, 44 kronor, Apotket Kronan (Foto: Apoteket Kronan)

Varje rutinerad festprisse har Resorb i badrumsskåpet. Men om det av någon anledning är tomt där säljer Kronans Apotek i MOOD Stockholm den klassiska vätskeersättningen i flera smaker.

Ansiktsmask från Lyko

Filorga Ansiktsmask, 129 kronor, Lyko (Foto: Lyko)

Tvätta bort allt smink, häll upp ett bad och lägg på denna mjukgörande ansiktsmask. Efter bara 15-20 minuter har den förhoppningsvis sett till att spåren från gårdagens festligheter inte syns i ditt ansikte.

Badskum från Rituals

Badskum Rituals, 150 kronor (Foto: Rituals)

För ett avslappnande och välgörande bad är badskum är ett måste. Rituals säljer ett som heter Ritual of Sakura, som med sin doft av körsbärsblomma och rismjölk säkerligen kan få dig i rätt sinnesstämning inför resten av 2020. Dess slogan ”Celebrate each day as a new beginning” är som gjord för det nya året.

Morgonrock från Siden Selma

Morgonrock, Siden Selma, 980 kronor. (Foto: Siden Selma)

Det kan tänkas att det kommer ta emot att gå upp ur sängen på onsdag, men det hela kan underlättas betydligt om du kan glida in i en mjuk morgonrock från Siden Selma. Företaget har etablerat sig som en expert inom området och säljer sina silkesprodukter i flera städer och på nätet. Du hittar butiken i MOOD District på Malmskillnadsgatan, nära tunnelbanan.

Ett par goda böcker: Bara lite till och Finansministern

Bara lite till, 199 kronor, Akademibokhandeln

När du ligger där i badet så kan det där lilla extra ju vara en bra bok att sjunka in i. Akademibokhandeln säljer bland annat Simona Ahnstedts Bara lite till; en romantisk feel good-roman om att starta på nytt i en ny miljö. Det låter väl passande inför det nya året?

Bästa bakismaten: 1898 Pizza och Jureskogs hamburgare

Restaurangen 1889 är döpt efter årtalet som pizzan Margherita uppfanns. Pizzan på bilden är inte från 1889. (Foto: Nicolás Perondi / Unsplash)

Oavsett vad man tycker om fenomenet så har bakispizzor på nyårsdagen blivit lite av en institution i Sverige. När du väl masat dig utanför dörren på nyårsdagen finns det få saker som känns bättre än att käka en god pizza.

Om du känner att du vill ge din bakisbrunch lite mer flärd än vad en dussinpizzeria i något gatuhörn kan erbjuda rekommenderar vi 1889 Pizza.

Pizzerian öppnade i MOOD Stockholm 2017, och specialiserar sig på ”lyxpizzor”. Vi på redaktionen kan varmt rekommendera välsmakande Portobello Truffle, som innehåller bland annat svart tryffel, portobellosvamp, mozzarella och grandi pascoli-ost.

Vi vill även slå ett slag för Jureskogs hamburgerrestaurang, som ligger på Jakobsbergsgatan, vid hörnet till Malmskillnadsgatan. Kedjans High Five-burgare är en favorit, vilken går att beskåda på bilden längst upp på sidan. Den innehåller bland annat två biffar, talgkaramelliserad lök, cheddarost och saltgurka. Föredrar du vego-alternativ erbjuder de bland annat falafel- och haloumiburgare!

Misosoppa från Manga Sushi

”Röran” som blir misokuberna används också till en mängd andra produkter. Misosoppan på bilden kommer inte från Manga Sushi (Foto: likesilkto / Pixabay)

Misosoppa har som bas de vita kuberna miso, som oftast består av sojabönor och ris som jäses under inverkan av en mögelsvamp. Soppan smaksätts med alger, salladslök och ibland även tofu. Misokuberna innehåller mycket näringsrika proteiner, dessutom innehåller soppan enzymer som är bra för magen. Du kan hitta den klassiska japanska soppan på nyöppnade Manga Sushi på Norrlandsgatan i MOOD District.

Gör dig redo för dagen efter – redan nu. Om 2020 ska bli det lyckoår du hoppas på är det lika bra att lägga en god grund, och göra det första dygnet så bra som möjligt!