Är du nyfiken på MOOD Stockholms konstinstallationer? Här är din chans.

Som bekant har MOOD Stockholm en vit skulptur vid en av entréerna. ”Pretty Vacant” heter Maria Schiptjenkos skulptur av en kaxig tonårstjej, och vill du läsa mer om den kan du klicka här:

Läs mer: Hon bär gallerian på sina axlar >

Men här finns även andra konstverk i lokalerna. Peter Hagdahls installation ”Liquid Sky”, bestående av LED-lampor, finns att beskåda i entrén på hörnet Norrlandsgatan-Mäster Samuelsgatan (se bild ovan).

Hagdahl har tagit inspiration från barockens takmålningar. Med en interaktiv grafik som styrs av vad som pågår i lokalerna är hans verk en brygga mellan gallerian och gatan utanför.

Katarina Löfström har skapat skulpturen ”Thought Form (Metal, Water)”, bestående av kopparrör som slingrar sig från fasaden som vätter mot Jakosbergsgatan och vidare in i gallerian.

Konstverket hämtar inspiration från de rörsystem som bringar oss rent vatten – något inte alla människor har tillgång till.

Thought Form (Metal, Water). (Foto: MOOD Stockholm)

Arvid Wretmans ljuslåda och komplementerande väggmålning har tagit inspiration från graffiti och street art.

”Shopping Beyond Shopping Beyond Shopping” heter hans bidrag till konsten i gallerian, och tanken är att stärka till känslan av ett torg.

Ljuslådan. (Foto: MOOD Stockholm)
Väggmålningen. (Foto: MOOD Stockholm)