Du är inte ensam om att känna dig färglös och trött under vinterhalvåret. Här är skönhetsknepen som gör att du känner dig piggare än någonsin – trots kalla, mörka dagar.

Har du koll på de vanliga sminkmissarna som får dig att se tröttare ut? Damernas Värld listar de enkla knepen som adderar lyster till huden och gör att du snabbt känner dig både fräschare och piggare.

Återfukta är A och O

Att hyn blir torr på vintern är ett välkänt faktum, men torr hy är något som får oss att se både äldre och tröttare ut. Genom att anpassa din hudvårdsrutin med en ansiktsolja eller ett fuktgivande serum räddar du hyn från att torka ut.

Foto: Unsplash/Humphrey Mule

Välj rätt ton

Det finns en stor risk att ditt smink du köpte i somras är ett antal nyanser för mörka för din vinterhy som bleknat sedan dess. Uppdatera necessären med en nyans som matchar din hudton, eller som kanske till och med är något ljusare för en piggare look.

Addera lyster

Njut av strålande hud året om genom att använda skimrande puder och highlighters i din sminkrutin. Applicera highlightern på kindbenets högsta punkt och upp över tinningen. Avsluta med ett penseldrag mitt på nästippen för ett perfekt vinterglow.

Foto: Unsplash/Etty Fidele

Fuska med rouge

Med rouge på kinderna kan du fuska dig till samma fräscha look och rosiga kinder som efter en promenad ute i kylan. Ett crèmerouge är perfekt för dig som vill att det ska hålla en hel dag och dessutom smälter det in i huden och skapar ett naturligt intryck.

Använd ögoncrème

Om hyn runt ögonen känns rödflammig och torr är risken stor att du ser tröttare ut än vad du är. Återfukta med en ögoncrème och när du sminkar dig kan du använda concealer runt hela ögat, och inte bara på dina mörka ringar.