Mindre utsida, mer inre lugn – det är trenden som spås växa sig stark under det kommande året.

Detta enligt Aftonbladet. Många har säkerligen avlagt nyårslöften om hälsa och välmående i det nya året, och kanske har du redan kommit i gång med ditt nya, mer hälsosamma leverne? Tänk på att ägna tid åt ditt inre välmående.

Träningsresor i hälsans tecken spås fortsätta växa under 2020. Enligt statistik från resesajten Momondo var 20 procent av de planerade resorna under förra året en så kallad ”yoga-resa”, något som kan kopplas till en allt stressigare vardag där många har svårt att hitta tid för avslappning.

Foto: Kike Vega/Unsplash

Momondo spår även att så kallad hälsocoachning kommer att bli mer populärt i år. I det nya begreppet ingår förutom att åka på en avslappnande resa även en coach som hjälper till med ”mindfulness”, ger tips på förändringar i din livsstil eller instruerar dig i övningar du kan använda i vardagen.

På hemmaplan är det en annan trend som är på uppgång. Det våras för de så kallade ”boutique fitness”-gymmen, som börjar synas på allt fler ställen. Den här trenden är en import från Los Angeles som redan slagit igenom i flera europeiska storstäder – och som nu kommit till Sverige.

Kedjan Becore erbjuder ”boutique fitness”-konceptet. (Foto: Becore)

Under 2020 kommer mindre träningsgrupper att bli allt mer populärt, skriver Aftonbladet. Färre deltagare per instruktör ger mer tid för personlig träning – ”personlig gruppträning” kan vi kalla det!