Låt inte vinterns torra luft och hårda vindar ödelägga en bra hårdag. Ta del av tipsen som ger liv till ditt hår – året om.

Torrt, flygigt och livlöst hår är ett vanligt vinterproblem när luften är som torrast. Som tur är finns det ett antal knep som räddar dig ur dina hårproblem. Överös med fukt och behandla håret varsamt och du har kommit en bra bit på vägen.

Enligt proffsen hos Nikita Hair i MOOD Stockholm är omtanke och omsorg viktiga nycklar till friskt hår. Råden om att göra sig av med slitna toppar och sova på örngott av satäng bör följas året om, men med tanke på vinterns hårda väder finns det ytterligare ett antal knep att ta till sig.

Foto: Yoann Boyer/Unsplash

På sin hemsida skriver Nikita Hair om hur de kalla månaderna sätter hårsvallet på prov. Ta hjälp av experterna som tipsar om hur du råder bot på de allra vanligaste problemen.

Torrt hår

När luftfuktigheten är låg och temperaturen sjunker tenderar håret att torka ut. Att vi dessutom höjer värmen inomhus som resulterar i ännu torrare luft hemma, gör inte saken bättre. Skona håret med hårinpackningar och välj produkter som tillför fukt och glans.

Skadat hår

Att använda fön och stylingtänger är något som de flesta frisörer avråder – särskilt under vinterhalvåret. För att minska skadan bör du använda värmeskyddande produkter, såsom en fuktgivande hårolja.

Statiskt hår

Det är inte bara väder och vind som påverkar håret – även kläderna du bär. Mössor och halsdukar i ylle snor åt sig fukt ur ditt hår samtidigt som det tovar till det. Då tvingas du borsta håret oftare, som i sin tur skadar håret ytterligare.

Motverka elektriskt hår genom att skippa mössan ibland, och välj en skonsam naturborste. Prova också produkter med ”antifrizz”-effekt om du vill få styr på flygigt hår.

Foto: Mazhar Zandsalimi/Unsplash