Undvik vinterrusk och snöslask med ett svettigt pass på några av stans bästa anläggningar.

Föreställ dig ett scenario där snön vräkt ned hela gårdagen, och under natten övergått i regn som sedan frusit på; gatorna är glashala. Men nyårslöftet är lagt, och träningen måste göras oberoende av väderlek. Känns det bekant?

Då är det tur att det numera finns fina och fräscha gym att tillgå, och vi på redaktionen har listat de bästa i MOOD District och MOOD Stockholm.

Fitness 24Seven

Varför ska gym ha öppettider? Hos Fitness 24Seven är gymmet alltid öppet – 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan. Här är du välkommen att träna när du vill. Fitness 24Seven har över 250 gym runt om i Sverige, och självklart har de lokaler i MOOD District.

BECORE

BECORE:s träningsform Megaformer. (Foto: BECORE/Montage)

”Vi är helt enkelt väldigt bra på det vi gör – det vill säga boutique fitness-konceptet.”

Så sade Hélène Barkman, grundare och vd för BECORE, när MOOD District Magazine träffade henne i november. Hennes kedja av träningsstudior är som inget annat på marknaden; de erbjuder endast två ordnade träningsformer, Megaformer och Barr, men utlovar samtidigt grymt bra resultat.

Boutique fitness-konceptet har ännu inte riktigt slagit igenom i Sverige, men för den som vågar prova ett pass hos Becore väntar en smärre aha-upplevelse. Här är det lite snack och mycket verkstad under effektiva pass om 50 minuter – du är in och ut på strax över en timme!

LÄS MER: Becore gör slut på snack och dötid

BARRY’s Bootcamp

I gränslandet mellan nattklubb och träningsstudio existerar BARRY’S. Ett normalt träningspass är omkring en timme långt, och innefattar både löpband och styrketräning med vikter.

Intensiteten flödar med musiken, och just det är lockelsen med den här träningsformen. Instruktörerna är såväl träningsledare som DJ:s, och skapar ett svårslaget flow som driver och motiverar dig under hela passet.

Hart54

Hart54-gym
(Foto: Hart54)

Med inspiration från naturen och outdoor-sporter växte ett nytt träningskoncept fram. Ett koncept som handlar om att skapa optimal hälsa. Hos Hart54 finns utrymme för såväl PT-gym och HIIT-rum med kedjans speciella klasser, som behandlingsrum och en sal för PT-yoga och tester – med andra ord finns här alla förutsättningar för att infria ditt nyårslöfte.

Bionic

Här är gymkedjan som gör slut med konventionella metoder. Hos Bionic erbjuds ett nytt slags träning med elektrisk muskelstimulering (EMS). Tekniken och träningsformen aktiverar 90 procent av alla muskler – även på en djupare nivå som kan vara svår att nå med traditionell träning. Alla är välkomna, oavsett aktivitetsnivå och träningsvana.

Friskis & Svettis

Träningskedjan som knappast kräver någon ytterligare introduktion. Alla mår bra av träning, och Friskis & Svettis finns till för alla som vill träna – på alla olika sätt.

F&S City i MOOD Stockholm har funnits sedan 1978, och är i dag maxat gym med såväl maskiner och fria vikter, som löpband, cyklar – och inspirerande pass med instruktör såklart!