Becore är högeffektiv träning för stressade människor – och studions träningsformer har redan många fans. Ett av de mest namnkunniga: Caroline Winberg.

MOOD District Magazine fick en pratstund med supermodellen.

Caroline Winbergs träningsbakgrund liknar många andras, då hon spelade både fotboll och tennis, och tränade friidrott som ung. När hon sedan gjorde karriär som modell fick träningen stå åt sidan:

”När jag jobbade som mest tränade jag inte alls. Spenderade mina kvällar på nattklubbar och dagarna på jobb”, säger hon.

Numera tränar hon för att må bra och hålla sig i form – och gruppträning är något som sporrar henne lite extra.

Foto: Bersa

Efter att ha bott utomlands en längre tid flyttade hon hem till Sverige förra året. Direkt när hon landat hemma i Sverige sökte hon efter favoriterna megaformer och barre – två träningsformer hon upptäckt under sina år i New York – och hittade då BECORE.

Träningsstudion passar Caroline som handen i handsken. Hon har inget favoritpass, utan föredrar att mixa de två träningsformerna – och Becore erbjuder båda i sina studior.

”Becore är mer ’hardcore-pilates’ skulle jag säga. Det är långt mer jobbigt än vanliga pilatespass, och de har helt andra maskiner”, säger Caroline Winberg.

Foto: Hugo Ljungquist

Just nu blir det omkring tre pass i veckan på Becore, varvat med pilates, och tack vare att hon är så ofta i träningsstudion har hon även lärt känna Becores grundare Hélène Barkman.

”Nu är vi ett helt gäng som brukar ses där och träna tillsammans. Förr i tiden kanske man satt och fikade, nu är det att man går och tränar – det är det nya hänget”, säger hon.

Att det är både hård och tidseffektiv träning är något Caroline värderar högt. Hon har provat att ha personlig tränare tidigare, men tycker att det mest blir en massa prat.

”Om man betalar för en timme med PT så kanske det är 30 minuter effektiv träning, och resten är snack om hur veckan varit, hur det känns och massa annat.”

Att bara glida runt på gymmet på egen hand är inte heller lockande, enligt Caroline. Det är just därför Becore passar så bra. Där är det hårdkörning i 50 minuter, och deltagarna motiverar varandra.

”Det blir en extra push när man är i en klass.”