I måndags inföll Blue Monday, som enligt forskarna är årets deppigaste dag. Tursamt nog finns det knep som kan bota din melankoli, sätta guldkant på tillvaron och ta dig från depp till pepp.

Den här tiden på året gäller det att hålla humöret uppe och inte låta kylan och mörkret ta över. Med enkla medel kan du addera lyx och flärd till en färglös vardag. Det bästa är att du hittar allt du behöver hos Lyko.

Utöver sin enorma webshop med över 40.000 produkter, finns Lyko nu som fysisk butik i MOOD Stockholm. Här hittar du allt inom skönhet, hudvård och hårvård – för medvetna kvinnor och män.

Nedan följer redaktionens favoriter från Lyko som garanterat adderar lyx till din vardag:

Doften av Sydeuropa

Föreställ dig doften av en italiensk trädgård med citrusträd och gassande solstrålar. Glöm bort vintermörkret för en stund – i en blå flaska från Acqua di Parma rymmer noter som för tankarna till medelhavet och Sydeuropa.

Foto: Lyko

Voluminösa Hollywoodlockar

Nu behöver du inte längre gå till frisören för att få till det där perfekta svallet. Med hjälp av den nya Volumizer Dryer & Styler från Hot Tools, som kombinerar borste och fön i ett, är varje dag en bra hårdag.

Näringsrik kroppsolja

Den klassiska kroppsoljan från NUXE innehåller en oemotståndlig blandning av oljor som förnyar hudens celler och återfuktar på djupet. Addera några droppar till hårtopparna för ännu mer glans och njut av arganoljans reparerade effekter.

Foto: Lyko

Exfolierande syra

En liten men kraftfull flaska med AHA-och BHA-syra från The Ordinary är ett måste i badrumsskåpet. Syrorna exfolierar hudens yttersta lager, jämnar ut och motverkar tilltäpptheter och orenheter, samtidigt som de ger ökad lyster.

Väldoftande ljus

Ett vackert doftljus sprider inte bara ett mysigt sken omkring sig, utan fyller även ditt hem med en gudomlig doft. Hos Lyko finns mängder av doftljus från Voluspa – vi är förälskade i den enorma varianten med en doft av bulgarisk ros, marshmallow och vit bärnsten.

Vårdande skäggolja

För alla skäggbärare där ute finns ett helt sortiment av produkter för just det ändamålet hos Lyko. Skäggoljan från Beard Monkey är framtagen tillsammans med barberare för att vårda ditt skägg och ge en behaglig känsla som varar hela dagen.

Foto: Lyko